ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μέσι δεν κάνει διακοπές: 180 ματς σε τρεις σεζόν!

Ο Μέσι δεν κάνει διακοπές: 180 ματς σε τρεις σεζόν!

Ο Λιονέλ Μέσι δίνει μάχη με το χρόνο ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του Coppa America Centenario, επιβεβαιώνοντας πως είναι από τους πλέον βιονικούς ποδοσφαιριστές που φιγουράρουν στα γήπεδα του κόσμου. Διαβάστε για τους αριθμούς του.

Την περασμένη εβδομάδα κληρονόμησε έναν τραυματισμό στο φιλικό με την Ονδούρα σκορπώντας ανησυχία στους αμέτρητους οπαδούς της εθνικής Αργεντινής, όμως όλα δείχνουν πως ο Λιονέλ Μέσι είναι αποφασισμένος όχι μόνο να μη χάσει κάποιο παιχνίδι στο Coppa America Centenario αλλά να ηγηθεί για μία ακόμα φορά της "αλμπισελέστε".

Την Παρασκευή έκανε ένα χαλάρωμα και το Σάββατο έκανε ατομική προπόνηση και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Αργεντινής το πιθανότερο είναι να ξεπεράσει το πρόβλημα στην πλάτη και να δηλώσει "παρών" στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Χιλή, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

"Ελπίζουμε πως ο Μέσι θα είναι στη διάθεσή μας για το παιχνίδι αυτό. Η παρουσία του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, καθώς πρόκειται για έναν ύπουλο τραυματισμό που χρειάζεται προσοχή. Είναι διψασμένος για να κάνει ένα καλό Copa America και να το κατακτήσει.

Βλέποντάς τον στην προπόνηση, δεν ανησυχώ", δήλωσε ο Χεράρδο Μαρτίνο ενόψει της πρεμιέρας της Αργεντινής στη διοργάνωση, με τον Λιονέλ Μέσι να εντυπωσιάζει με το γεγονός πως την τελευταία τριετία έχει ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης.

Από τη μία οι "γεμάτες" σεζόν που κάνει με την Μπαρτσελόνα, όπου διεκδικεί σχεδόν όλους τους τίτλους τους οποίους θα μπορούσε να πάρει με τους "μπλαουγκράνα" και από την άλλη η Αργεντινή, όπου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και μάχεται και εδώ για τίτλους μέχρι το φινάλε.

Ο Μέσι δεν κάνει διακοπές: 180 ματς σε τρεις σεζόν!

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: τη σεζόν 2013-14 έπαιξε σε 46 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της "Μπάρτσα", τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε σε 57 παιχνίδια ενώ φέτος, που αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα τραυματισμό που τον έθεσε νοκ-άουτ για πάνω από έναν μήνα, δήλωσε "παρών" σε 49 αγώνες.

Έχει παίξει δηλαδή 152 ματς με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα" την τελευταία τριετία ενώ έχει αγωνιστεί επίσης με την "αλμπισελέστε" στο Μουντιάλ 2014 (φιναλίστ στον τελικό), στο Copa America 2015 (φιναλίστ στον τελικό) αλλά και στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, μετρώντας 28 ματς από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά με την δις παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή όσον αφορά στον αριθμό αγώνων που έχει δώσει την τελευταία 3ετία σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (180 ματς, ανά μέσο όρο 60 ματς ανά χρονιά!), και μένει να δούμε αν θα ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα-γολγοθά που έχει από το 2013 και μετά με έναν τίτλο που του λείπει πολύ: ένα τρόπαιο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ