ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέσι, ο κορυφαίος όλων στα Top-5 πρωταθλήματα!

Barcelona's Lionel Messi celebrates during an award ceremony after defeating Sevilla 5-0 in the Copa del Rey final soccer match at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Paul White)
Μέσι (AP Photo/Paul White) AP

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή λίστας των παικτών από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία.

Είναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη και η κυριαρχία του αποδεικνύεται κατά κύριο λόγο από τη διάρκειά του και τη συνέπειά του στο χορτάρι. Είναι ο καλύτερος, διότι απλά παίζει μονίμως σε υψηλό επίπεδο και τα νούμερά του είναι εντυπωσιακά.

Το "Χρυσό Παπούτσι" θα γίνει δικό του και επιπλέον σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών στην Ελβετία που δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, βρίσκεται στην κορυφή λίστας των παικτών από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Ο Αργεντινός συνέβαλε τα μέγιστα στην φετινή κατάκτηση του νταμπλ από τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Η έκθεση ανέλυσε την απόδοση των ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει τουλάχιστον 1.800 λεπτά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για τη Γερμανία φτάνουν τα 1.440, προκειμένου να μετρηθεί ένας παίκτης.

Ο Μέσι με βαθμολογία 92,2, βρίσκεται μπροστά από τον Νταβίντ Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι (91,69) και τον συμπατριώτη του, Πάουλο Ντιμπάλα, της Γιουβέντους (91.37). Εντυπωσιακό είναι πως έξι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είναι στις δέκα πρώτες θέσεις. Η φετινή Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν υπερηχητική στην φετινή Premier League.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου, κατατάσσεται στην κορυφή από το γερμανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 10η θέση συνολικά. Ο Εντινσον Καβάνι της Παρί Σ.Ζ. είναι επικεφαλής στη Ligue 1 (21ος συνολικά). Ανά θέση μέσα στο γήπεδο, ο καλύτερος τερματοφύλακας είναι ο Μαρκ -Αντρέ τερ Στέγκεν, ο Νικολά Οταμέντι στην άμυνα, ο Νταβίντ Σίλβα στους μέσους και ο Λιονέλ Μέσι για τους επιθετικούς.

Η Premier League είναι το πρωτάθλημα που αντιπροσωπεύεται περισσότερο στις πρώτες 100 θέσεις με 30 ποδοσφαιριστές, ενώ η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα με την πιο μεγάλη εκπροσώπηση (έχει 11 παίκτες). Συνολικά, 26 ομάδες έχουν τουλάχιστον ένα μέλος τους στην 100άδα της λίστας.

AP Photo/Paul White

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ