ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέσι και Πλατινί για φοροδιαφυγή

Μέσι και Πλατινί για φοροδιαφυγή
Πλατινί, Μέσι

Μεταξύ χιλιάδων ονομάτων, ανάμεσα στους οποίους αρχηγοί κρατών και πολιτικών, οι οποίοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, βρίσκονται και οι Μισέλ Πλατινί και Λιονέλ Μέσι. Ετοιμάζει μηνύσεις ο Αργεντινός.

Στην μεγαλύτερη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα. Ο λόγος για τα “Αρχεία του Παναμά” συνολικού αριθμού 11 εκατ. εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Τα έγγραφα αποτυπώνουν τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, τις εταιρείες που τα διακινούν και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές. Πρόκειται για μεγάλες τράπεζες, νομικές υπηρεσίες, πολιτικών, καλλιτεχνών και αθλητών.

Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Αλλά και αθλητές όπως ο Λιονέλ Μέσι, διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί.

Αγωγή στην Confidencial

Η Confidencial με τη La Sexta δημοσιοποίησε στην Ισπανία την είδηση ότι ο Λιονέλ Μέσι ίδρυσε με τον πατέρα του ένα νέο δίκτυο φοροδιαφυγής, στις 13 Ιουνίου του 2013, μία ημέρα αφότου η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος τού απήγγειλε κατηγορία για φοροδιαφυγή ύψους 4.100.000 ευρώ.

"Ο Μέσι απέκτησε την παναμέζικη εταιρία Mega Star Enterprises μέσω νόμου της Ουρουγουάης, μόνο μερικές ώρες μετά τις κατηγορίες της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φοροδιαφυγή ύψους 4.100.000 ευρώ.", ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα θα καταγγείλει τις Confidencial και La Sexta για διακίνηση λανθασμένων πληροφοριών.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ