ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μειώθηκε ο επιτρεπόμενος αριθμός ξένων στην Κίνα

Μειώθηκε ο επιτρεπόμενος αριθμός ξένων στην Κίνα
Τέβες-Σενχούα

Οι Κινέζοι αποφάσισαν να μειώσουν τον επιτρεπόμενο αριθμό ξένων που έχει μία ομάδα τόσο στο ρόστερ της όσο και στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα, για να βάλει φρένο στη σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας αποφάσισε να βάλει... φρένο στη μεταγραφική τρέλα που επικρατεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες και άλλαξε τους κανονισμούς, ώστε να μην... ξεφύγουν οι ομάδες στις αγορές ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό και δη τις προηγμένες χώρες του κόσμου.

Μέχρι και την τρέχουσα σεζόν, οι σύλλογοι της χώρας είχαν το δικαίωμα να έχουν το πολύ πέντε μη Κινέζους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας που να προέρχεται από τις χώρες μέλη της ασιατικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (AFC). Παρ' όλα αυτά, μπορούσαν να έχουν στον αγωνιστικό χώρο οποιαδήποτε στιγμή ενός αγώνα το πολύ τέσσερις μη Κινέζους, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας απαραίτητα να προέρχεται από την AFC ή το πολύ τρεις παίκτες εκτός AFC.

Ο κανονισμός αλλάζει από τη νέα σεζόν, η οποία αρχίζει τον Μάρτιο. Το 2017, οι σύλλογοι θα μπορούν να έχουν μέχρι τρεις μη Κινέζους ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ωστόσο στην ενδεκάδα τους, οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, δεν θα μπορούν να έχουν παραπάνω από τρεις ξένους.

Προς το παρόν, ο κανονισμός αυτός δεν προκαλεί μεγάλα προβλήματα στις ομάδες, οι οποίες δεν έχουν ξεπεράσει το όριο όσον αφορά το ρόστερ τους, ωστόσο σύλλογοι όπως η Σανγκάη Σενχουά, θα πρέπει να αφήνει εκτός αποστολής κάποιον εκ των Κάρλος Τέβες, Φρέντι Γκουαρίν, Ντεμπά Μπα, Χιοβάνι Μορένο και Ομπαφέμι Μάρτινς σε κάθε αγώνα της.

Επιπλέον, στην ενδεκάδα κάθε ομάδας της κινεζικής Super League, θα πρέπει να υπάρχει και ένας ποδοσφαιριστής κάτω των 23 ετών.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ξένοι της Κίνας

Μειώθηκε ο επιτρεπόμενος αριθμός ξένων στην Κίνα
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ