ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μειώνονται οι θέσεις ξένων στην Κίνα

China fans cheer during the 2018 World Cup Asian qualifying match against Hong Kong in Shenzhen, south China's Guangdong province, Thursday, Sept. 3, 2015. (AP Photo/Vincent Yu)
China fans cheer during the 2018 World Cup Asian qualifying match against Hong Kong in Shenzhen, south China's Guangdong province, Thursday, Sept. 3, 2015. (AP Photo/Vincent Yu) AP

Αλλαγή δεδομένων στο κινέζικο ποδόσφαιρο - δημοφιλή προορισμό εσχάτως - καθώς οι θέσεις των ξένων ποδοσφαιριστών ανά ομάδα μειώνονται από πέντε σε τέσσερις το 2017.

Κάρλος Τέβες, Οσκάρ, θα είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ ο επόμενος που θα πάρει το δρόμο για το πρωτάθλημα της Κίνας; Άλλωστε, εκεί ήδη εργάζονται δύο Έλληνες. Ο Απόστολος Γιάννου στην Guangzhou R&F, Παναγιώτης Βούλγαρης (σ.σ πρώην γυμναστής της ΑΕΚ) στη Shanghai Shenhua, ενώ υπάρχει περίπτωση να δούμε και τρίτο σε περίπτωση που η Γκενκ αποδεχθεί την πρόταση ομάδας για τον Νίκο Καρέλη.

Τα πράγματα, ωστόσο, γίνονται πιο δύσκολα από το 2017 για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές του κινέζικου πρωταθλήματος. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ασιατικής χώρας (CFA) αποφάσισε να μειώσει τις θέσεις των ξένων ποδοσφαιριστών ανά ομάδα, από πέντε σε τέσσερις.

"Οι ξένοι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου έχουν φέρει μια δυναμική στο πρωτάθλημα κι αύξηση στην προσέλευση στα γήπεδα. Από την άλλη έχουν φέρει οικονομική επιβάρυνση στις ομάδες μας κι έχουν μειώσει τις ευκαιρίες για τους ομοεθνείς μας ποδοσφαιριστές", υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας εξηγώντας τα κίνητρα της απόφασης.

Παράλληλα, μόνο τρεις ξένοι από κάθε ομάδα θα μπορούν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο την ίδια στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Καρφιά" Κλοπ για όσους πάνε στην Κίνα
Πρόταση από την Κίνα για Καρέλη
Τρελή πρόταση από Κίνα για τον Ρούνεϊ
Στην Κίνα κι επίσημα ο Οσκάρ
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ