ΔΙΕΘΝΗ

Μαρτίνεθ: "Δεν αρκεί το ταλέντο για τέτοια ματς"

Μαρτίνεθ: "Δεν αρκεί το ταλέντο για τέτοια ματς"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, υποστήριξε ότι η προσεχής αντίπαλος της Ελλάδας (25/3, 21:45) στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 πρέπει να γίνει μια ομάδα επίπεδου των μονάδων της.

Αφού εξήγησε το πολύτιμο έργο που προσφέρει ο Τιερί Ανρί, ως βοηθός του, ο Ισπανός τεχνικός της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Telegraph" το στόχο του.

"Οι Βέλγοι έχουν άνεση με τις ξένες γλώσσες, για παράδειγμα ο Λουκακού μιλά πέντε γλώσσες. Είναι ανοικτοί στο να ταξιδεύουν, να ακούν και να μαθαίνουν. Είναι μικρή χώρα, με πληθυσμό έντεκα εκατομμυρίων, και σου δίνουν την έννοια ότι είναι όλοι κοντά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να είμαστε μαζί. Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι το ταλέντο είναι αρκετό, ώστε να ανταπεξέλθεις σε τέτοια ματς (προκριματικών Μουντιάλ 2018).

Θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα που να είναι ικανή να παίζει στο επίπεδο που έχουν οι μονάδες της. Ήθελα στο σταφ κάποιον σαν τον Τιερί Ανρί που να μπορεί να δώσει την καθοδήγηση σε διεθνές επίπεδο, κάποιον που να γνωρίζει ως πρώην παίκτης τις προσδοκίες ενός λαού από μια εθνική ομάδα.

Όταν έχεις έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, είναι δύσκολο για τον ίδιο να γίνει καλός προπονητής γιατί είναι δύσκολο να περάσει τα μηνύματα, αλλά ο Τιερί είναι οραματιστής και μπορεί και βρίσκει τον τρόπο.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Τώρα είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Θέλεις πάντα να βελτιώνεσαι. Είμαι μόλις 43", υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου.

Photo credits: AP Photo/Olivier Matthys

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24