ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαραντόνα: "Έκανα κι άλλο χέρι στο Μουντιάλ που δεν είδε ο διαιτητής"

Soccer legend Ronaldo holds the best scorer award as Diego Maradona looks on after Germany won 1-0 in the Confederations Cup final soccer match between Chile and Germany, at the St.Petersburg Stadium, Russia, Sunday July 2, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Soccer legend Ronaldo holds the best scorer award as Diego Maradona looks on after Germany won 1-0 in the Confederations Cup final soccer match between Chile and Germany, at the St.Petersburg Stadium, Russia, Sunday July 2, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Όλος ο κόσμος γνωρίζει για το "Χέρι του Θεού" το 1986, ωστόσο ελάχιστοι θυμούνται το νο... 2, για το οποίο μίλησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα σχολιάζοντας το VAR.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε δηλώσεις στήριξης στο σύστημα VAR, με το οποίο η εξέταση βίντεο θα καθορίζει τις αποφάσεις του διαιτητή, ωστόσο η είδηση που προέκυψε είναι άλλη: δεν έκανε μόνο ένα χέρι σε Μουντιάλ, αλλά και δεύτερο που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής!

Ο Μαραντόνα ρωτήθηκε για την πιο πολυσυζητημένη φάση στην ιστορία του ποδοσφαίρου και παραδέχθηκε ότι εάν υπήρχε δυνατότητα VAR το 1986, τότε το γκολ με το Χέρι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Αγγλία δεν θα μετρούσε ποτέ.

"Φυσικά και το σκέφτομαι, όποτε εκφράζω την υποστήριξή μου στην τεχνολογία. Το σκέφτηκα και είμαι βέβαιος ότι το γκολ δεν θα μετρούσε, εάν η τεχνολογία υπήρχε τότε", δήλωσε αρχικά ο 56χρονος στην ιστοσελίδα της FIFA.

"Και να σας πω και κάτι ακόμα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 χρησιμοποίησα το χέρι μου για να διώξω την μπάλα πάνω στη γραμμή απέναντι στη Σοβιετική Ένωση. Ήμαστε τυχεροί, επειδή ο διαιτητής δεν το είδε. Δεν γινόταν να χρησιμοποιήσει τεχνολογία τότε, αλλά είναι διαφορετική η κατάστασή σήμερα".

Ο Μαραντόνα αναφέρεται στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ της Ιταλίας, όπου η "αλμπισελέστε" επικράτησε με 2-0 των Σοβιετικών χάρη σε τέρματα των Πέδρο Τρόγλιο και Χόρχε Μπουρουσάγα.

Οι Σοβιετικοί είχαν κερδίσει κόρνερ από αριστερά, με τον Μαραντόνα να καλύπτει το πρώτο δοκάρι. Μία κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς τη γωνία του και για να αποσοβήσει το τέρμα, χρησιμοποίησε στιγμιαία το δεξί χέρι του.

"Δεν είναι μόνο το τέρμα του από το 1986 που δεν θα μετρούσε. Ας μην ξεχάσουμε ότι η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 με ένα σουτ που δεν πέρασε τη γραμμή. Μετά, συνέβη το ίδιο σε αυτούς το 2010, όταν το σουτ του Φρανκ Λάμπαρντ πέρασε τη γραμμή απέναντι στη Γερμανία, αλλά δεν καταλογίστηκε. Η Αγγλία είχε την μπάλα και σημείωσε ένα γκολ που άξιζε, αλλά η Γερμανία αύξησε την αυτοπεποίθησή της μετά από αυτό και άλλαξε τον αγώνα τελείως".

"Υπήρξαν πολλά περιστατικά όπου η ιστορία του Μουντιάλ θα μπορούσε να είναι διαφορετική, εάν η τεχνολογία ήταν σε χρήση. Είναι ώρα να αλλάξουν όλα αυτά".

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ