ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμά Ρανιέρι: "Δεν τον σεβάστηκαν στη Ρόμα"

Μαμά Ρανιέρι: "Δεν τον σεβάστηκαν στη Ρόμα"
© LEICESTER CITY FC

Η 96χρονη μαμά του Κλάουντιο Ρανιέρι δήλωσε πως είναι υπερήφανη που τον αποκαλούν πλέον "Βασιλιά της Αγγλίας", δεν έκρυψε το παράπονό της για την Ρόμα ενώ αποκάλυψε τι έφαγε με τον γιο της λίγες ώρες πριν αναδειχτεί πρωταθλητής στην Premier League.

Πριν λίγες ημέρες την έμαθε όλος ο αθλητικός πλανήτης όταν ο Κλάουντιο Ρανιέρι δήλωσε πως θα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μάθει το αποτέλεσμα στο Τσέλσι-Τότεναμ καθώς εκείνη την ώρα θα βρίσκεται στην Ιταλία για να φάει μαζί της.

Μαμά Ρανιέρι: "Δεν τον σεβάστηκαν στη Ρόμα"

Τώρα, με τον γιο της, πρωταθλητή Αγγλίας, η 96χρονη Ρενάτα Ρανιέρι αδυνατεί να κρύψει τη συγκίνησή της για τον ιστορικό άθλο της Λέστερ και από το σπίτι της στο Torrino (προάστιο της Ρώμης) μίλησε για τον "βασιλιά" Ρανιέρι μέσω συνέντευξής της στην ιταλική εφημεριδα "Repubblica".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κυρία Ρανιέρι, πώς αντιδράσατε μετά την ισοπαλία που έφεραν οι αντίπαλοι του γιου σας;

"Με έπιασαν τα κλάματα. Τον Κλάουντιο τον άκουσα αρκετά αργά επειδή εκείνα τα λεπτά με πήραν τηλέφωνο τα εγγόνια μου και τα ξαδέρφια του γιου μου. Ήταν πολύ ικανοποιημένος. Όλοι είμαστε. Τώρα μπορούμε να χαλαρώσουμε".

Την ώρα που φάγατε μαζί, σας μίλησε για την Λέστερ;

"Ναι, λίγο. Αλλά ήθελε να είναι ήρεμος. Έμεινε για δύο ώρες μαζί μου, έπειτα μου είπε ότι ο πρόεδρος της Λέστερ του είχε ετοιμάσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αγγλία. Με χαιρέτησε και πήγε στο αεροδρόμιο του Τσαμπίνο".

Μαμά Ρανιέρι: "Δεν τον σεβάστηκαν στη Ρόμα"
© GETTY IMAGES

Παρακολουθείτε τα παιχνίδια του;

"Όλα. Ήταν μία διαρκής συγκίνηση. Άλλωστε με παίρνει τηλέφωνο κάθε βράδυ και με ενημερώνει για τα πάντα. Το πρωί της Τρίτης αγόρασα τις αθλητικές εφημερίδες και είδα τους τίτλους. Όλα αυτά σου δίνουν ικανοποίηση".

Πείτε μας την αλήθεια, περιμένατε ότι ο Κλάουντιο θα κατακτούσε το πρωτάθλημα με την Λέστερ;

"Οφείλω να απαντήσω πως όχι. Βρήκε αυτούς τους παίκτες... είναι άξια παιδιά. Μου έχει πει ότι προπονούνται ως πραγματικοί επαγγελματίες. Ξέρω ότι στην Αγγλία είναι καλά, του έχουν συμπεριφερθεί άψογα όλοι. Εκεί ξαναβρήκε τον εαυτό του".

Μαμά Ρανιέρι: "Δεν τον σεβάστηκαν στη Ρόμα"
© LEICESTER CITY FC

Γιατί το λέτε αυτό;

"Στη Ρόμα κατά τη γνώμη μου δεν αντιμετωπίστηκε με σεβασμό. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι οπαδοί της Ρόμα και όταν ο Κλάουντιο ήταν εδώ μας φιλοξένησαν και στην Τριγκόρια. Στενοχωρήθηκα για το πώς χώρισαν οι δύο πλευρές. Θα μπορούσε ακόμα και εδώ να κατακτήσει το σκουντέτο. Έφτασε μία ανάσα, ήταν πολύ κοντά. Έπειτα έφυγε από την ομάδα μεσούσης της σεζόν. Τώρα όμως τον αποκαλούν βασιλιά της Αγγλίας".

Τι προβλέπετε για την ερχόμενη σεζόν; Έρχονται και οι ευρωπαϊκές προκλήσεις.

"Δεν μπορώ να πω, θα δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζουμε να πάει καλά. Αλλά δεν είναι στην Γιουβέντους που υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Τώρα είμαστε ευχαριστημένοι. Του δίνουν συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο; Τους ευχαριστώ όλους.

Μαμά Ρανιέρι: "Δεν τον σεβάστηκαν στη Ρόμα"
© TOLGA AKMEN/LNP

Όσο για το τι ήταν αυτό που έφαγε με τον γιο της λίγο πριν επιστρέψει στην Αγγλία για το πάρτι της Λέστερ, η 96χρονη Ρενάτα αποκάλυψε: "Φάγαμε συκώτι και χόρτα. Άλλες φορές ήθελε φασολάκια και σαλάτα. Έπειτα, πριν φύγει, έφαγε φράουλες με λεμόνι και ζάχαρη".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ