ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάξιμουμ 12ετή προεδρική θητεία προτείνει η FIFA!

Μάξιμουμ 12ετή προεδρική θητεία προτείνει η FIFA!

Η επιτροπή μεταρρυθμίσεων της FIFA προτείνει το ηλικιακό όριο των 74 ετών για τα μέλη της ομοσπονδίας και μέγιστη 12ετή θητεία (τρεις μάξιμουμ) για τον μέλλοντα πρόεδρό της.

Σε δύο προτάσεις προχώρησε, την Τρίτη, η επιτροπή μεταρρυθμίσεων της FIFA. Η πρώτη αφορά στη θέσπιση του ανώτατου ηλικιακού ορίου των 73 ετών για τα μέλη της ομοσπονδίας, αλλά και το μέγιστο όριο 12ετούς θητείας για το μέλλοντα πρόεδρο και διάδοχο του Ζεπ Μπλάτερ.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο νικητής των εκλογών της 26ης Φεβρουαρίου του 2016 θα μπορεί να εκλεγεί μάξιμουμ για τρεις διαδοχικές θητείες, καθώς έκαστη εξ΄αυτών διαρκεί τέσσερα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι Ζεπ Μπλάτερ, την 29η ημέρα του περασμένου Μαΐου, επανεξελέγη για πέμπτη διαδοχική φορά στο ανώτατο αξίωμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ μετά από τέσσερις ημέρες παραιτήθηκε υπό την πίεση των σκανδάλων.

Οι ανωτέρω προτάσεις θα επισημοποιηθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA (2 και 3 Δεκεμβρίου) και θα τεθούν προς ψήφιση στο Συνέδριο της 26ης Φεβρουαρίου του 2016, όταν διεξάγονται και οι προεδρικές εκλογές.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ