ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουκακού όπως Αντετοκούνμπο

Λουκακού όπως Αντετοκούνμπο

Ο Ρομελού Λουκακού είναι στα 22 του από τους καλύτερους στράικερ του πλανήτη και πλέον παίζει στην εθνική Βελγίου με τον αδελφό του. Οι Λουκακού είναι οι Αντετοκούνμπο του ποδοσφαίρου. Διαβάστε γιατί...

Ο Ρομελού Λουκακού είναι 22άχρονος επιθετικός της Έβερτον και της εθνικής Βελγίου, στην οποία την προηγούμενη Τρίτη έπαιξε για πρώτη φορά μαζί με τον αδελφό του, Ζορντάν.

Ο Ζορντάν Λουκακού είναι 21 ετών, αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και φέτος κάνει εξαιρετική σεζόν με την ομάδα-έκπληξη του βελγικού πρωταθλήματος, την Οστάνδη.

Τα αδέλφια ξεκίνησαν μαζί φυσικά την καριέρα τους στις ακαδημίες της Άντερλεχτ και ο Ρομελού στα 16 χρόνια του ήταν ήδη βασικός στην πρώτη ομάδα και στα 18 του πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι.

Η περίπτωση Λουκακού θυμίζει πάρα πολύ την περίπτωση Αντετοκούνμπο και θα τα δούμε τα στοιχεία ένα-ένα.

Η οικογένεια Λουκακού είναι από την Αφρική και συγκεκριμένα από το Κονγκό, με τον πατέρα, Ροζέρ, να έχει παίξει μάλιστα στην εθνική του Ζαΐρ, όπως λεγόταν τότε η χώρα (διεθνής από 1993 μέχρι το 1996).

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο είναι από την Νιγηρία, έτσι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με Αφρικανούς που ήρθαν στην Ευρώπη για καλύτερη τύχη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει στο καλύτερο μπασκετικό πρωτάθλημα του πλανήτη, το ΝΒΑ. Δεν παίζει απλά, όλοι μιλούν για το τεράστιο ταλέντο του, σε κάθε βραδιά σχεδόν που παίζουν οι Milwaukee Bucks μπαίνει στο top-10 των καλύτερων φάσεων και φέτος έχει κάνει τέσσερα triple-double!

Ο Ρομελού Λουκακού έγινε μόλις ο 5ος παίκτης Premier League που έφτασε τα 50 γκολ πριν τα 23α του γενέθλια. Έχει 17 με την Γουέστ Μπρομ και 43 με την Έβερτον, η οποία το 2014 τον απέκτησε από την Τσέλσι.

Μόνο ένας παίκτης στον πλανήτη στα 22 του χρόνια είχε πετύχει περισσότερα γκολ από τον Λουκακού και αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι με 127. Ο Βέλγος έχει φτάσει τα 117 (σε Αγγλία, Άντερλεχτ και εθνική) που σημαίνει πως μέχρι τα 23α του γενέθλια στις 13 Μαΐου μπορεί να φτάσει τον Μέσι!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε 97 γκολ, ο Γουέιν Ρούνεϊ 94, ο Λουίς Σουάρες 77 και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 64, με την παρακάτω φωτογραφία να αναφέρει 116 για τον Λουκακού, καθώς δημιουργήθηκε πριν το γκολ την προηγούμενη Τρίτη στο Πορτογαλια - Βέλγιο...

Λουκακού όπως Αντετοκούνμπο

Στο φιλικό λοιπόν της προηγούμενη Τρίτης στην Λεϊρία, η Πορτογαλία νίκησε με 2-1 το Βέλγιο, για το οποίο μείωσε ο Ρομελού Λουκακού, σκοράροντας στο 62ο λεπτό.

Την ασίστ την έκανε ο αδελφός του, Ζορντάν, με τον οποίο έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί στην εθνική ομάδα, με τον "μικρό" να έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο μόλις 3 λεπτά νωρίτερα, στο 59ο λεπτό δηλαδή! Επικό.

"Απλά ξέχασα τα πάντα και απόλαυσα την καλύτερη στιγμή της ζωής μου με τον αδελφό μου", έγραψε ο Ζορντάν στο twitter ανεβάζοντας την φωτογραφία που πανηγυρίζουν μαζί με τον Ρομελού...

Λουκακού όπως Αντετοκούνμπο

Ο Ρομελού Λουκακού είναι βασικός σε μία από τις πιο ταλαντούχες εθνικές ομάδες και είναι πολύ πιθανό να παίζει μαζί με τον αδελφό του το καλοκαίρι στο Euro 2016, ενώ είναι πολύ πιθανό αμφότεροι να πάρουν μεταγραφή σε σπουδαιότερους συλλόγου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βέβαια είναι βασικός στην εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ και ο μεγαλύτερος αδελφός του, Θανάσης, έχει κληθεί στην προεπιλογή από τον Φώτη Κατσικάρη για το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.

Θυμίζουμε πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο παίζει στην D-League με τους Westchester Knicks, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε το ντεμπούτο του στο NBA με τους New York Knicks (10ήμερο συμβόλαιο).

Παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη (Premier League) ο Ρομελού Λουκακού και διαπρέπει, παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και όλοι γνωρίζουμε μέσω του NBA Greece τα κατορθώματά του.

Πλέον και οι δύο έχουν συμπαίκτες στις εθνικές ομάδες της χώρας τους, της χώρας που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και αγάπησαν, τα αδέλφια τους. Σπουδαίο παραμύθι που δεν θα τελειώσει εδώ. Θα ακολουθήσουν σημαντικές μεταγραφές για τα αδέλφια Λουκακού, ενώ όλοι ξέρουμε πως ο Γιάννης με τον Θανάση έχουν δύο ταλαντούχα μικρότερα αδέλφια, τους Κώστα και Αλέξανδρο.

Ρομελού και Ζορντάν Λουκακού...

Λουκακού όπως Αντετοκούνμπο

Γιάννης, Αλέξανδρος, Κώστας και Θανάσης Αντετοκούνμπο...

JOHANNESBURG, SA - JULY 28: Giannis, Kostas, Thanasis and Alex Antetokounmpo goes through some drill during a workout prior to the Basketball Without Boarders program on July 28, 2015 at the American International School of Johannesburg in Johannesburg, South Africa.  NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2015 NBAE  (Photo by Joe Murphy/NBAE via Getty Images)
JOHANNESBURG, SA - JULY 28: Giannis, Kostas, Thanasis and Alex Antetokounmpo goes through some drill during a workout prior to the Basketball Without Boarders program on July 28, 2015 at the American International School of Johannesburg in Johannesburg, South Africa. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2015 NBAE (Photo by Joe Murphy/NBAE via Getty Images) NBAE/GETTY IMAGES
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ