ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ, ήδη μαθηματικά χειρότερη από πέρσι

Λίβερπουλ, ήδη μαθηματικά χειρότερη από πέρσι
© PA

Στην Premier League απομένουν 17 αγωνιστικές και η Λίβερπουλ ακόμη και 17 νίκες να κάνει δεν θα φτάσει την περσινή της συγκομιδή βαθμών. Με Στάριτζ πάντως μπορεί να πάρει ακόμη στην 3η θέση στο αντίο του Τζέραρντ

Την σεζόν 2013-24, πέρσι δηλαδή, η Λίβερπουλ ήταν ανέλπιστα καλή, με αποτέλεσμα φέτος να είναι... ανέλπιστα κακή.

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως είναι τέτοια η "κατρακύλα" των "κόκκινων" που ακόμη και αν κερδίσουν όλα τα ματς που απομένουν στην Premier League, δεν θα φτάσουν τους 84 βαθμούς με τους οποίους τερμάτισαν πέρσι.

Η Λίβερπουλ έχει μετά από 21 αγωνιστικές μόλις 32 βαθμούς, μετρώντας 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ τα τέρματα είναι 29-27.

Αν πάρει λοιπόν 17 νίκες θα προσθέσει στην συγκομιδή της 51 βαθμούς, έτσι θα φτάσει τους 83. Ένας λιγότερος σε σχέση με πέρσι.

Οι 17 νίκες σε ισάριθμα ματς για την Λίβερπουλ δεν πρόκειται να έρθουν, απλά ρίχνουμε μία ματιά στα... μαθηματικά.

Λίβερπουλ, ήδη μαθηματικά χειρότερη από πέρσι

Υπάρχει εξήγηση

Εξήγηση φυσικά και υπάρχει για την διαφορά της Λίβερπουλ στο περσινό πρωτάθλημα με αυτήν στο φετινό.

Πέρσι οι Λουίς Σουάρες και Ντάνιελ Στάριτζ έκαναν... πράγματα και θάματα, συνέθεσαν δίδυμο από τα κορυφαία στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, όμως ο ένας αφού δάγκωσε τον Κιελίνι στο Μουντιάλ πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και ο άλλος τραυματίστηκε τον Αύγουστο στη νίκη με 3-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο για την 3η αγωνιστική.

Εκεί έγινε το κακό. Το ξεκίνημα της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς δεν ήταν άσχημο, καθώς πριν τον θρίαμβο επί της Τότεναμ έκανε μεν μία λογική ήττα από την Σίτι στο Μάντσεστερ, όμως στην πρεμιέρα είχε νικήσει την Σαουθάμπτον.

Για αυτούς που τους διαφεύγει, η Σαουθάμπτον νίκησε πριν λίγες μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" και προσπέρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο τραυματισμός του Στάριτζ κατέστρεψε την Λίβερπουλ φέτος. Λείπει βέβαια και ο Σουάρες, με τον Μπαλοτέλι που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του να απογοητεύει.

Ο Ιταλός έχει παίξει σε 12 από τα 21 ματς στο πρωτάθλημα και ακόμη γκολ δεν έχει βάλει, πάντως ο Ρότζερς τόνισε πως θα παραμείνει στην ομάδα, δεν θα παραχωρηθεί τον Ιανουάριο.

Θα συνέλθει ο Μπαλοτέλι;

Ο Ντάνιελ Στάριτζ επέστρεψε στις προπονήσεις, ακόμη ο Ρότζερς δεν κάνει εκτίμηση για το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς ξέρει καλά πως δεν πρέπει να ρισκάρει γρήγορη επιστροφή, χωρίς ο παίκτης να είναι απόλυτα έτοιμος.

Στον Στάριτζ ποντάρει ο τεχνικός των "κόκκινων" και για τον Μάριο Μπαλοτέλι. Είναι εμφανές πως ο Super Mario δεν έχει ψυχολογία και πως δεν έχει μπορέσει να "δέσει" με την ομάδα.

Σε αυτό ίσως να βοηθήσει ο Στάριτζ, άλλωστε πάντα ο Μπαλοτέλι ήθελε δίπλα έναν καλό επιθετικό, πάντα έπαιζε καλύτερα με έναν καλό επιθετικό δίπλα του και χαρακτηριστικό είναι πως πέρσι στην Μίλαν διαρκώς έκανε παράπονα διότι ήθελε να παίζει στην επίθεση και ο Πατσίνι μαζί του.

Λίβερπουλ, ήδη μαθηματικά χειρότερη από πέρσι
© IAN HODGSON

Μπορεί σίγουρα μέχρι και 3η θέση

Η Λίβερπουλ μπορεί να απογοητεύει και να βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, όμως το μόνο που έχει χαθεί μέχρι στιγμής είναι το πρωτάθλημα.

Αυτό βέβαια δεν το πήρε ούτε πέρσι που πέταγε... φωτιές, όμως για να επιστρέψουμε στο σήμερα, στον φετινό στόχο, ακόμη μπορεί αυτός να είναι η έξοδος στο Champions League.

Όχι μόνο μέσω προκριματικών, μέσω της 4ης θέσης, αλλά και απευθείας πρόκριση μέσω της 3ης θέσης, η οποία δεν είναι μακριά, δεν είναι καθόλου μακριά.

Η Σαουθάμπτον έχει 39 βαθμούς, 7 περισσότερους δηλαδή, ενώ η ManUtd είναι στο +5, η Άρσεναλ στο +4, η Τότεναμ στο +2 και η Γουέστ Χαμ στο +1.

Με επιστροφή Στάριτζ η Λίβερπουλ μπορεί να τα καταφέρει και να σώσει την χρονιά, όσων αφορά στην Premier League. Σίγουρα αν "ξυπνήσει" και ο Μπαλοτέλι τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Άλλωστε είναι και η τελευταία χρονιά του Στίβεν Τζέραρντ στην ομάδα. Εκτός από το ό,τι θέλει στα 35α γενέθλιά του να παίξει στο "Γουέμπλεϊ" στον τελικό του FA Cup και να σηκώσει την κούπα, αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τους "κόκκινους", ο αρχηγός θα έδινε τα πάντα νωρίτερα η Λίβερπουλ να έχει εξασφαλίσει και συμμετοχή στο Champions League.

Να την βλέπει Τρίτες ή Τετάρτες μέσω δορυφορικής από το Λος Άντζελες που θα βρίσκεται στις 11:45 το πρωί να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης (10 ώρες πίσω είναι το LA).

Λίβερπουλ, ήδη μαθηματικά χειρότερη από πέρσι
© IAN HODGSON
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ