ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαβέτσι, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου

Argentina's Ezequiel Lavezzi , right, fights for the ball against Bolivia's Yasmani Duk, left, and Jhasmany Campos during a Copa America Centenario Group D soccer match, Tuesday, June 14, 2016, at CenturyLink Field in Seattle. (AP Photo/Elaine Thompson)
Argentina's Ezequiel Lavezzi , right, fights for the ball against Bolivia's Yasmani Duk, left, and Jhasmany Campos during a Copa America Centenario Group D soccer match, Tuesday, June 14, 2016, at CenturyLink Field in Seattle. (AP Photo/Elaine Thompson) AP

Βιβλίο αποκάλυψε το απίθανο συμβόλαιο του Κάρλος Τέβες στην Κίνα, που περιλαμβάνει τεράστια μπόνους, ωστόσο ο Αργεντινός δεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου. Αυτός είναι ο Εσεκιέλ Λαβέτσι, με τεράστια διαφορά!

Ο Κάρλος Τέβες έχασε τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή του κόσμου, μετά από τις αποκαλύψεις του βιβλίου "Football Leaks: The Dirty Business of Football", αφού ο Εσεκιέλ Λαβέτσι από τον Ιανουάριο του 2016 εισπράττει περισσότερα χρήματα από τον άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής.

Ο Τέβες μετακόμισε στην αρχή του 2017 από την Μπόκα Τζούνιορς στην Σανγκάη Σενχουά για ένα ποσό περίπου 39.000.000 ευρώ προ φόρων, το οποίο φερόταν να τον καθιστούσε πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Ακόμα κι αν αφαιρεθεί ο φόρος εισοδήματος που στην Κίνα ανέρχεται σε 45%, ο 33χρονος επιθετικός θα γεμίζει με 20.200.000 ευρώ ετησίως τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο, τα χρήματα αυτά αυξάνονται κατακόρυφα, εξαιτίας των μπόνους που προβλέπονται από το συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψε στις 29 Δεκεμβρίου 2016 που τον κρατάει στην Άπω Ανατολή μέχρι το τέλος του 2018.

Οι ρήτρες προβλέπουν πριμ 930.000 ευρώ εάν αρχίσει στη βασική ενδεκάδα του 70% των αγώνων του συλλόγου, 1.830.000 ευρώ εάν κατακτήσει το Champions League Ασίας, 930.000 ευρώ εάν κατακτήσει το πρωτάθλημα Κίνας, 460.000 ευρώ εάν κατακτήσει το κύπελλο Κίνας και 460.000 ευρώ εάν αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Προς το παρόν, μετά από επτά αγώνες, η Σενχούα βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω απ΄την πρωτοπόρο Γκουάνγκζου Έβεργκραντ (με αγώνα περισσότερο η μόνιμη πρωταθλήτρια Κίνας), ενώ προκρίθηκε στη φάση των 16 του κυπέλλου. Στο Champions League, ο σύλλογος αποκλείστηκε στα πλέι οφ, τη φάση πριν από τους ομίλους, ενώ ο ίδιος έχει αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια (ένα γκολ), αντιμετωπίζοντας και προβλήματα τραυματισμού.

ΛΑΒΕΤΣΙ, Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ

Το συμβόλαιο του Τέβες, όμως, ωχριά μπροστά σε αυτό του Εσεκιέλ Λαβέτσι, ο οποίος βάσει των στοιχείων του βιβλίου, πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο 32χρονος Αργεντινός μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2016 από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Χεμπέι Φόρτσιουν και σύμφωνα με το βιβλίο, το συμβόλαιό του προβλέπει 49.000.000 ευρώ ετήσιο μικτό εισόδημα, ήτοι περίπου 27.000.000 ευρώ καθαρές απολαβές!

Τα μπόνους του μπορεί να μην έγιναν γνωστά, ωστόσο ούτε αυτός ο "αστέρας" από την Ευρώπη κατάφερε να φέρει κάτι διαφορετικό στην Κίνα, αφού την περσινή χρονιά αγωνίστηκε μόλις σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος λόγω σοβαρού τραυματισμού με την εθνική Αργεντινής στο Copa America, ενώ φέτος έχει επτά αγώνες και τρία γκολ.

Ένας σούπερ σταρ που αποδέχθηκε κι αυτός δεκάδες εκατομμύρια ώστε να αφήσει την Τσέλσι και σε ηλικία μόλις 25 ετών θα αγωνιστεί στην Κίνα, ο Οσκάρ που ανήκε στην Τσέλσι μέχρι τον Ιανουάριο, είπε το "ναι" στην Σαγκάη ΣΙΠΓΚ μετά από πρόταση 33.600.000 ευρώ (18.500.000 ευρώ καθαρά).

Όσο για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, έναν από τους πρώτους "αστέρες" του ποδοσφαίρου που είχε ακολουθήσει αυτό το δρομολόγιο Ευρώπης - Κίνας το 2012, αμείφθηκε για κάθε χρόνο (από τα δύο) συνεργασίας με τη Σανγκάη Σενχούα με 31.100.000 ευρώ (17.100.000 ευρώ καθαρά).

Photo credits: AP Photo/Elaine Thompson

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ