ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξένοι ελεύθεροι για όλα τα γούστα

Ξένοι ελεύθεροι για όλα τα γούστα

Μετά τους ελεύθερους Super Leag-άτους ποδοσφαιριστές, το Sport24.gr παρουσιάζει λαβράκια από το εξωτερικό για όλες τις τσέπες (VIDEOS).

Το Σάββατο (23/7) σας παρουσιάσαμε μία λίστα με ελεύθερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Super League και αναζητούν ομάδα. Μία μέρα αργότερα, κάνουμε το ίδιο και για παίκτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, έχουν διαγράψει αξιοπρεπή πορεία και παραμένουν ακόμα χωρίς συμβόλαιο.

Όπως πάντα η λίστα μας περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές για όλα τα γούστα και τις τσέπες. Μεγάλους σε ηλικία, άλλους σε πιο παραγωγική και μερικούς που αποτελούν... ατραξιόν. Ας τους δούμε:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπέτο (34 ετών): Διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, τα τελευταία τρία χρόνια βρέθηκε στην Σεβίλλη από την οποία έμεινε ελεύθερος. Ακόμα δεν έχει συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο. Έχει περάσει στο παρελθόν από Πόρτο και Σπόρτινγκ.

Καβασίμα (33 ετών): Ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό πρόσφατα. Τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίστηκε σε Βέλγιο και Σκωτία, όμως πλέον είναι ελεύθερος. Διεθνής με την Ιαπωνία.

Βλάντιμιρ Γκαμπουλόβ (32 ετών): Και αυτός διεθνής με την Ρωσία. Έχει περάσει από όλες τις μεγάλες ομάδες της πατρίδας του, έχοντας καταγράψει αρκετές συμμετοχές.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μάρτιν Κάσερες (29 ετών): Διεθνής Ουρουγουανός αμυντικός που παίζει και στα άκρα αν χρειαστεί. Έμεινε ελεύθερος από την Γιουβέντους και δύσκολα δεν θα βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Έχει περάσει από Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.

Αρτέμ Φεντέτσκι (31 ετών): Αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και έχει μεγάλη εμπειρία τόσο από την Καρπάτι όσο και από την Ντνίπρο. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας.

Μάρτιν Ντεμιτσέλις (35 ετών): Πριν από ένα μήνα έμεινε ελεύθερος από την Μάντσεστερ Σίτι. Κεντρικός αμυντικός που μπορεί να αγωνιστεί και στη μεσαία γραμμή. Δεν χρειάζεται συστάσεις.

Άλβαρο Αρμπελόα (33 ετών): Αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Παίζει ως δεξιός μπακ και κεντρικός αμυντικός. Εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Καρλ Μετζανί (31 ετών): Πέρασε από την Ελλάδα το 2013 για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Πέρσι αγωνίστηκε στην Λεβάντε και πλέον είναι ελεύθερος. Κεντρικός αμυντικός και μέσος.

Ζόρντι Φιγκέιρας (29 ετών): Άλλος ένας κεντρικός αμυντικός με μεγάλη εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα. Έχει περάσει και από την Μπριζ.

Φιλίπ Σεντέρος (31 ετών): Προτάθηκε τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον ΠΑΟΚ. Αν δεν είχε τους γνωστούς τραυματισμούς θα έπαιζε ακόμα στην Αγγλία. Πέρσι πάντως αγωνίστηκε αρκετά στην πατρίδα του (Ελβετία).

Μπενουά Εκοτό (32 ετών): Έμπειρος αριστερός μπακ με σπουδαία καριέρα στην Αγγλία φορώντας τη φανέλα της Τότεναμ. Τελευταία πέρασε από την Σεντ Ετιέν.

ΜΕΣΟΙ

Μιγκέλ Βελόσο (30 ετών): Ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωση του. Διεθνής με την Πορτογαλία και με μεγάλη καριέρα σε Σπόρτινγκ, Ντιναμό Κιέβου.

Ισμαήλ Αϊσάτι (27 ετών): Ζογκλέρ στη μεσοεπιθετική γραμμή με αρκετά γκολ και ασίστ. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Ρωσία για την Τέρεκ από την οποία έμεινε ελεύθερος. Διεθνής με το Μαρόκο αν και έχει γεννηθεί στην Ολλανδία.

Ούγκο Βιάνα (33 ετών): Πρώην διεθνής με την Πορτογαλία μέσος. Στην Μπράγκα "αναστήθηκε", όμως προτίμησε να συνεχίσει το 2014 στα ΗΑΕ για την Αλ-Αχλί και την Αλ-Γουάλς στη συνέχεια. Πλέον είναι ελεύθερος και αρκετά ενεργός (44 συμμετοχές τα τελευταία δυο χρόνια).

Μουμπάρακ Μπουσουφά (31 ετών): Και αυτός γνωστός ζογκλέρ στη μεσοεπιθετική γραμμή. Μεγάλη καριέρα στην Άντερλεχτ, ενώ την τελευταία σεζόν βρέθηκε δανεικός στην Γάνδη. Διεθνής με το Μαρόκο και με αρκετά γκολ. Έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς όμως.

Ροναλντίνιο (36 ετών): Τυπικά ψάχνει ομάδα. Το θέμα είναι αν έχει διάθεση να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Στα φιλικά που έχει αγωνιστεί πάντως κάνει... πλάκα.

Ραούλ Μεϊρέλες (33 ετών): Έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε. Αμυντικός μέσος-σκυλί με καλά στημένα χτυπήματα. Δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα.

Σουλεϊμάν Μουντάρι (31 ετών): Μεγάλη καριέρα σε Ίντερ και Μίλαν. Τελευταία βρέθηκε στην Αλ-Ιτιχάντ από όπου έμεινε ελεύθερος. Διεθνής με την Γκάνα.

Σαρλς Ενζομπιά (30 ετών): Πέρσι ακούστηκε έντονα για την ΑΕΚ, αλλά παρέμεινε στην Άστον Βίλα που υποβιβάστηκε. Είναι ελεύθερος και αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.

Λούτσο Γκονσάλες (35 ετών): Επέστρεψε στην Ρίβερ Πλέιτ χωρίς όμως να στεριώσει. Πλέον είναι ελεύθερος και... ψάχνει. Γνωστός από την Πόρτο.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ντάνιελ Οσβάλντο (30 ετών): Πριν από δυο χρόνια βρέθηκε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά χάλασε τελευταία στιγμή η δουλειά. Ίσως και για καλύτερα, αφού δεν έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. Το ταλέντο δεν του λείπει.

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (32 ετών): Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος τα τελευταία δυο χρόνια κάθεται πάνω στα συμβόλαια του. Δεν χρειάζεται συστάσεις.

Μαρουάν Τσαμάκ (32 ετών): Τα καλύτερα του χρόνια τα πέρασε στην Μπορντό. Δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει στην Πρέμιερ Λιγκ όμως. Βέβαια είναι ακόμα σε παραγωγική ηλικία.

Χαλ Ρόμπσον-Κανού (27 ετών): Έμεινε ελεύθερος από την Ρέντινγκ και ψάχνει προσεκτικά το επόμενο βήμα της καριέρας του. Διεθνής με την Ουαλία και μάλιστα ξεχώρισε στο Euro της Γαλλίας. Παίζει στα άκρα και την επίθεση.

Μίροσλαβ Κλόζε (38 ετών): Μην σας ξεγελάει η ηλικία του, πέρσι πέτυχε 8 γκολ σε 30 συμμετοχές με την Λάτσιο, ενώ το 2014-2015 μέτρησε 16 τέρματα! Δεν χρειάζεται συστάσεις και αυτός.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ