ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρόιφ για Ρονάλντο-Μέσι: "Άλλο μεγάλος παίκτης, άλλο γκολτζής"

Κρόιφ για Ρονάλντο-Μέσι: "Άλλο μεγάλος παίκτης, άλλο γκολτζής"

Ο Γιόχαν Κρόιφ δεν έχει δίλημμα για το εάν είναι καλύτερος ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τεκμηριώνοντας, μάλιστα, ποδοσφαιρικά την προτίμησή του στον Αργεντινό.

Η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία. Ο Γιόχαν Κρόιφ ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία αλλά κι ως πρώην προπονητής, δεν φοβάται να ξεχωρίσει τον καλύτερο από τον καλό. Ο Ολλανδός υποστήριξε ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι καλύτερος του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη διαφορά τους να έγκειται στην αντίστοιχη μεγάλου παίκτη-γκολτζή.

"Εμένα πάντα μου άρεσαν οι μικρόσωμοι τεχνίτες παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεγάλος παίκτης, αλλά είναι γκολτζής. Δεν θα είναι ποτέ αυτός που θα αναλάβει η ομάδα να παίξει καλά. Είναι αυτός που αναλαμβάνει τα τελειώματα. Σ' αυτόν τον τομέα, είναι μεγάλος παίκτης.

Αντίθετα, ο Μέσι είναι πιο πολύ παίκτης ομάδας. Δίνει πάσες, βγάζει περισσότερες ασίστ. Για εμένα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σ' ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή κι έναν γκολτζή. Γι' αυτό πρέπει να δούμε τα πράγματα, με τρόπο διαφορετικό.

Λίγος κόσμος το βλέπει αυτό. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, γιατί κανείς δεν θα το καταλάβει. Δεν υπάρχει συζήτηση για τη "Χρυσή Μπάλα", κανείς δεν είναι στο επίπεδο του Μέσι. Η "Χρυσή Μπάλα" θα επιστρέψει σ' αυτόν", υποστήριξε ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής της Μπαερσελόνα, Γιόχαν Κρόιφ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ