ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο, το παιδί των φαναριών

Κριστιάνο Ρονάλντο, το παιδί των φαναριών
© PRESS ASSOCIATION IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έτρεχε στα φανάρια με τα αυτοκίνητα για να γίνει γρηγορότερος στα 16 του, όταν έμενε σε hostel με 16 ακόμη παίκτες της ακαδημίας της Σπόρτινγκ. Τώρα θα την αντιμετωπίσει για το CL , λίγο πριν πάρει την 4η "Χρυσή Μπάλα" (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές, ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία και όμως όταν ήταν παιδί περνούσε αρκετό χρόνο στα φανάρια!

Στα 12 του χρόνια πήγε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, αφήνοντας το σπίτι του στην Μαδέιρα. Στα 16 του χρόνια, για έξι μήνες έμενε σε ένα hostel στην Λισαβόνα, στο δωμάτιο 34, μαζί με τον Μιγκέλ Παϊσάο (συγκάτοικό του στις εγκαταστάσεις) και μερικούς ακόμη, λόγω των εργασιών στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Ο Μιγκέλ, ο οποίος επίσης δοκιμαζόταν για τις ακαδημίες, τόνισε σε συνέντευξή του πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε μια περίεργη άσκηση για να βελτιώνει την ταχύτητά του.

Άφηνε λοιπόν το δωμάτιό του, κατέβαινε στο δρόμο και πήγαινε στα φανάρια. Περίμενε το κόκκινο, έπαιρνε θέση και όταν άναβε το πράσινο και ξεκινούσε το πρώτο αυτοκίνητο, ξεκινούσε και αυτός. Έκανε αγώνα με αυτοκίνητο, ήθελε πάντα να είναι πιο γρήγορος!

Είχε επιλέξει το κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο και στο δωμάτιο αυτό έμεινε από τις 17 Σεπτέμβρη 2001, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2002.

Όταν στο Euro 2004 ήρθαν στο δωμάτιο αυτό Κροάτες τουρίστες, τους είχε πει ο ιδιοκτήτης πως εκεί κάποτε έμενε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο 19άχρονος που αγωνιζόταν με την εθνική Πορτογαλίας και εδώ και έναν χρόνο έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτοί απλά τον χαρακτήρισαν... ψεύτη. Το λάθος του ήταν πως δεν είχε βγάλει μια φωτογραφία με τον Κριστιάνο!

Το Hostel...

PENSION DE LISBOA DONDE VIVIO UNA EPOCA CRISTIANO RONALDO CUANDO JUGABA EN EL SPORTING DE PORTUGAL
PENSION DE LISBOA DONDE VIVIO UNA EPOCA CRISTIANO RONALDO CUANDO JUGABA EN EL SPORTING DE PORTUGAL LIBRE USO

Η πρώτη συνέντευξη

Στα 16 του χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο Sport TV, ως ένα ταλέντο των ακαδημιών της Σπόρτινγκ, έχοντας αρχίσει να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Με τον νεαρό ρεπόρτερ, Ζάιμε Κράβο, πήραν το μετρό μετά την προπόνηση και πήγαν στο Hostel μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο, στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Η τουαλέτα χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με μία κουρτίνα και στο κρεβάτι του έχει πάνω μία κονσόλα (για video games), για την οποία σχολιάζει στο video πως είναι ακριβή. Δύο χρόνια αργότερα, όταν δηλαδή πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα χρήματα δεν ήταν πια πρόβλημα.

Τότε, στα 16 του, έπαιρνε 1000 με 1500 ευρώ από την Σπόρτινγκ και όλα τα έστελνε στην μητέρα του. "Όταν θέλω χρήματα για κάτι της το λέω και μου τα βάζει στον λογαριασμό μου", έλεγε ο Ρονάλντο.

Η συνέντευξη έγινε λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη και στο video o Κριστιάνο Ρονάλντο αντιδρά βλέποντας CNN.

Απολαύστε το video...

"Θα παίξω στην Ρεάλ Μαδρίτης"

Ο Μιγκέλ Παϊσάο δεν ξεχάσει ποτέ την ατάκα του Κριστιάνο Ρονάλντο όταν στο δωμάτιο έβλεπαν ένα ματς της Ρεάλ Μαδρίτης. "Θα παίξω μια μέρα στην Ρεάλ. Σοβαρά μιλάω, θα φορέσω αυτήν την φανέλα", είπε ο ο Ρονάλντο στον συγκάτοικό του, ο οποίος απλά γέλασε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάλιστα στον ρεπόρτερ του Sport TV είχε πει πως θέλει να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο. Τα πίστευε όταν τα έλεγε αυτά και όλα έγιναν πραγματικότητα. Σε λίγους μήνες μάλιστα θα κατακτήσει για 4η φορά την "Χρυσή Μπάλα".

"Τα καλύτερα παιδιά"

Ο πρώτος του προπονητής στην Σπόρτινγκ, Λεονέλ Πόντες, έδωσε συνέντευξη στην "Marca", αναφέροντας πως δεν έδινε μόνο αυτός συμβουλές στον Ρονάλντο, αλλά και ο Ρονάλντο σε σε αυτόν. Ο Ρονάλντο ήταν 12 ετών τότε!

"Ήταν διαφορετικό παιδί. Στα 12 του ήταν ο ηγέτης που είναι και σήμερα. Θυμάμαι τις συμβουλές που μου έδινε όταν είχα χάσει σε έναν αγώνα πινγκ-πονγκ", τόνισε ο Λεονέλ Πόντες και συνέχισε: "Θυμάμαι που ζητούσε από τους συμπαίκτες του να μην τον φωνάζουν Ρονάλντο, όπως τον Βραζιλιάνο, ο οποίος τότε ήταν ο κορυφαίος στράικερ στον κόσμο".

Ένας άλλος προπονητής του, ο Ζοζέ Περέιρα, ανέφερε: "Συνολικά στο hostel τότε έμεναν 17 παιδιά. Ο Ρονάλντο περνούσε πολύ χρόνο με τον Μιγκέλ Παϊσάο, ο οποίος παραμένει καλός του φίλος".

"Ποτέ δεν μου μίλησαν άσχημα. Υπήρχαν κάποιοι κανόνες που έπρεπε να ακολουθούν, αλλά και εγώ ποτέ δεν ήμουν πολύ πιεστικός".

Την Τετάρτη η Σπόρτινγκ αντιμετωπίσει την Ρεάλ στη Μαδρίτη, στην πρεμιέρα του Champions League. Ο Ρονάλντο είναι ενθουσιασμένος για το ματς αυτό και βέβαια για αυτό στην Λισαβόνα το Νοέμβρη.

Στο μουσείο του πορτογαλικού συλλόγου υπάρχει η πρώτη του φανέλα και η φωτογραφία του ανάμεσα στους θρύλους της ιστορία του...

Κριστιάνο Ρονάλντο, το παιδί των φαναριών
PRESENCIA DE CRISTIANO RONALDO EN EL MUSEO DEL SPORTING DE PORTUGAL DEL ESTADIO JOSE ALVALADE DE LISBOA
PRESENCIA DE CRISTIANO RONALDO EN EL MUSEO DEL SPORTING DE PORTUGAL DEL ESTADIO JOSE ALVALADE DE LISBOA PRESENCIA DE CRISTIANO RONALDO EN EL MUSEO DEL SPORTING DE PORTUGAL DEL ESTADIO JOSE ALVALADE DE LISBOA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Ο Ρονάλντο έκλαιγε και πήγε στη Σπόρτινγκ λόγω χρεών"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ