ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ έγραψε ιστορία υπογράφοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 16 του χρόνια. Που ήταν όμως οι Κ. Ρονάλντο, Μέσι, Μπέιλ και Ρούνεϊ στην αντίστοιχη ηλικία; Διαβάστε το story και δείτε φωτογραφίες τους.

Τις τελευταίες ώρες θα τις κουβαλάει στο μυαλό του για όλη του τη ζωή ο Μάρτιν Έντεγκααρντ, με τον 16χρονο Νορβηγό μέσο να υπογράφει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης (τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δαπάνησε κοντά στα 2.300.000 λίρες για να τον αποκτήσουν από την Στρέμσγκοντσετ) και να αμείβεται με 80.000 λίρες την εβδομάδα.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο κατά την παρουσίαση του νεαρού άσου , το νέο απόκτημα των "μερένγκες" θα κάνει προπονήσεις με την πρώτη και την δεύτερη ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι ο Κάρλο Αντσελότι θα τον πάρει μαζί του στην προετοιμασία.

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© TOREPEDERSEN/INSTAGRAM

Με αφορμή πάντως αυτή την πολυσυζητημένη μεταγραφή, η αγγλική "Daily Mail" θέλησε να κάνει ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο και να "ερευνήσει" τί είχαν κάνει 11 νυν μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου στην ηλικία των 16 ετών.

Από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες μέχρι τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Γκάρεθ Μπέιλ και Γουέιν Ρούνεϊ! Δείτε τους:

Λιονέλ Μέσι (27 - Μπαρτσελόνα)

Που ήταν στα 16 του χρόνια: Ο Μέσι περνούσε το κατώφλι της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα (μετά από αρκετά χρόνια στις ακαδημίες) και έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του σε φιλικό με την Πόρτο στην Πορτογαλία. Σε εκείνο το ματς μπήκε αλλαγή στο 75ο λεπτό και δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Χρειάστηκε να γίνει 17 ετών μέχρι να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του.

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© OFFSIDE - MARCAMEDIA

Κριστιάνο Ρονάλντο (29 - Ρεάλ Μαδρίτης)

Που ήταν στα 16 του χρόνια: Προπονούταν ακόμα με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και ήταν κοντά στο να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των "λιονταριών της Λισσαβώνας" που έπαιξε για την Κ16, την Κ17, την Κ18, τη δεύτερη και την πρώτη ομάδα μέσα σε μία σεζόν, με το ντεμπούτο του πάντως στο πρωτάθλημα να το πραγματοποιεί σε ηλικία 17 ετών.

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© AFP/GETTY IMAGES

Μάνουελ Νόιερ (28 - Μπάγερν Μονάχου)

Που ήταν στα 16 του χρόνια: Στα τμήματα υποδομής της Σάλκε. Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τα 20 χρόνια για να μπει στην πρώτη ομάδα των "βασιλικών μπλε".

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Γκάρεθ Μπέιλ (25 - Ρεάλ Μαδρίτης)

Που ήταν στα 16 του χρόνια: Έκανε το ντεμπούτο του με την Σαουθάμπτον στην Championship, όπου έπαιζε ως αριστερός μπακ αλλά κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών κορυφαίων ομάδων χάρη στην ικανότητά του να σκοράρει συχνά με εκτελέσεις φάουλ. Εκείνη τη σεζόν κέρδισε τον τίτλο της αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς στην Ουαλία λίγο πριν μετακινηθεί στην Τότεναμ...

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (33 - Παρί Σεν Ζερμέν)

Που ήταν στα 16 του χρόνια: Στα 15 του χρόνια είχε υπογράψει στη Μάλμε ενώ στα 16 του είχε κάνει παρέλαση σε όλη την Ευρώπη. Εκείνη την περίοδο ο Αρσέν Βενγκέρ του ζήτησε να κάνει μία μικρή προπόνηση με την πρώτη ομάδα της Άρσεναλ για να τον "πείσει" ο Σουηδός για την αξία του, όμως ο "Ίμπρα" αρνήθηκε!

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© TT NEWS AGENCY/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Λουίς Σουάρες (27 - Μπαρτσελόνα)

Που ήταν στα 16 του χρόνια: Είχε ρίξει κουτουλιά σε έναν διαιτητή μετά από κόκκινη κάρτα που του είχε δώσει. Ένα βράδυ τον "τσάκωσαν" να πίνει σε ένα πάρτι και ο προπονητής του στη Νασιονάλ τον απείλησε ότι δεν θα ξανάπαιζε αν δεν άρχιζε να αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρά το ποδόσφαιρο...

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;

Φίλιπ Λαμ (31 - Μπάγερν Μονάχου)

Που ήταν στα 16 του: Ήταν αρχηγός στην ομάδα Νέων της Μπάγερν την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Αν και ήταν μόλις 16 ο τότε προπονητής της ομάδας Χέρμαν Χούμελς έλεγε: "Εάν ο Φίλιπ Λαμ δεν τα καταφέρει στη Bundesliga, κανείς δεν θα το κάνει πλέον".

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© EMPICS SPORT

Γουέιν Ρούνεϊ (29 - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Που ήταν στα 16 του: Έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που έχει παίξει στην πρώτη ομάδα της Έβερτον, κάνοντας ντεμπούτο απέναντι στην Τότεναμ τον Αύγουστο του 2002. Στα 16 του πρόλαβε να πανηγυρίσει τα πρώτα του γκολ με τα "ζαχαρωτά" (απέναντι στη Ρέξαμ στο League Cup) ενώ πέντε ημέρες πριν τα 17α γενέθλιά του έγινε ο νεότερος σκόρερ στην Premier League πετυχαίνοντας γκολ κόντρα στην Άρσεναλ στο τελευταίο λεπτό και δίνοντας τέλος στο αήττητο σερί 30 αγώνων που είχαν οι "κανονιέρηδες".

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© PA

Εντέν Αζάρ (24 - Τσέλσι)

Που ήταν στα 16 του: Σε ηλικία 14 χρόνων άφησε το Βέλγιο και μετακόμισε στην Γαλλία και στα 16 του κλήθηκε στην δεύτερη ομάδα της Λιλ. Μέσα σε έξι μήνες πάντως είχε εντυπωσιάσει τόσο τους ανθρώπους της ομάδας που γρήγορα εντάχτηκε στην πρώτη ομάδα.

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© PHOTONEWS VIA GETTY IMAGES

Άριεν Ρόμπεν (30 - Μπάγερν Μονάχου)

Που ήταν στα 16 του: Από τα 16 του χρόνια είχε δείξει την αξία του καθώς αγωνιζόμενος στη δεξιά πτέρυγα της Χρόνινχεν (Eredivisie) μάγευε με το αριστερό του πόδι. Στην πρώτη του σεζόν πρόλαβε να πετύχει τρία γκολ και μετά από δύο χρόνια πήρε μεταγραφή στην Αϊντχόφεν.

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© VI-IMAGES VIA GETTY IMAGES

Νεϊμάρ (22 - Μπαρτσελόνα)

Που ήταν στα 16 του: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είχαν ήδη ξεκίνησει το... κυνήγι του. Ήταν το μεγάλο αστέρι της ομάδας Νέων της Σάντος αλλά προτίμησε να μείνει στη Βραζιλία (κάνοντας ντεμπούτο για τη Σάντος και σκοράροντας 14 γκολ στην πρώτη του σεζόν) μέχρι να πάει στα 21 του.

Κριστιάνο και Μέσι, τι κάνατε στα 16 σας;
© LATINCONTENT/GETTY IMAGES
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ