ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κρέμασε" τα παπούτσια του ο Καλόν

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÖÇ-ÁÅÊ / SUPERLEAGUE / OFI-AEK
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÖÇ-ÁÅÊ / SUPERLEAGUE / OFI-AEK ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Μοχάμεντ Καλον, ανακοίνωσε την απόφασή του αποσυρθεί από τη δράση, σε ηλικία 36 ετών. (VIDEOS)

Σύμβολο του ποδοσφαίρου της Σιέρα Λεόνε, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία αλλά κι ένα πολύ μικρό στην Ελλάδα, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Μοχάμεντ Καλόν, σε ηλικία 36 ετών, ανακοίνωσε ότι "κρεμά" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. "Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, το οποίο έφθασε στο τέλος του. Είναι δύσκολο για εμένα να αποσυρθώ, γιατί έχω πάθος για το ποδόσφαιρο.

Αλλά, νιώθω ότι έχω κάνει πολλά για τον εαυτό μου και τη χώρα μου, κι αυτή είναι η σωστή στιγμή να κρεμάσω το παπούτσια μου. Είναι λυπηρό που φεύγω, αλλά αυτή είναι η ζωή. Θα μου λείψει το ποδόσφαιρο και η πίεση, πριν το ματς.

Είναι ώρα να συγκεντρωθώ στην οικογένειά μου, ειδικά στο γιο μου, ο οποίος ξεκινά να παίζει ποδόσφαιρο", υποστήριξε ο Μοχάμεντ Καλόν.

Ο Μοχάμεντ Καλόν έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών με την εθνική της Σιέρα Λεόνε, το 1995 σε ματς προκριματικών Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, απέναντι στην Γκάμπια.

Το 1996, σε ηλικία 16 ετών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που συμμετείχε σε Κόπα Άφρικα και μάλιστα πέτυχε το νικητήριο γκολ, στην αναμέτρηση με την Μπουρκίνα Φάσο.

Αποδοτικότερη σεζόν της καριέρας του, με την Ίντερ (2001-2002) όταν πέτυχε εννιά γκολ σε 29 συμμετοχές, γεγονός το οποίο τον κατέστησε δεύτερο σκόρερ των "νερατζούρι" εκείνη την αγωνιστική περίοδο.

Ο Καλόν ξεκίνησε την καριέρα του από την Old Ewardians, πριν μετακομίσει στο Λίβανο για την Tadamon Sour. Το 1995 ήρθε στην Ευρώπη και τη Σουηδία για τη Spanga, πριν το 1995 ενταχθεί στο δυναμικό της Ίντερ, μεσολαβούντων των δανεισμών σε Λουγκάνο, Μπολόνια, Τζένοα και Κάλιαρι. Το 1999 μετακόμισε στη Ρετζίνα, κι ακολούθησαν Βιτσέντσα, Μονακό, Αλ-Ιτιχάντ, ΑΕΚ, Αλ-Σαάμπ, Καλόν, Μπέιτζινκ Ρένιε στην Κίνα και Κεράλα στην Ινδία.

Τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν η Καλόν, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ