ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κράξιμο" σε Ντιέγκο Κόστα από Πελέ

"Κράξιμο" σε Ντιέγκο Κόστα από Πελέ

Το επεισοδιακό ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ απασχόλησε ακόμα και τον Πελέ, οποίος "κούνησε το δάχτυλο" απέναντι στον Ντιέγκο Κόστα για τη συμπεριφορά του.

"Δεν είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά. Δεν πήρε κόκκινη κάρτα αλλά τιμωρήθηκε. Ήταν βρώμικο αυτό που έκανε. Δυστυχώς συμβαίνουν αρκετά τέτοια πράγματα μέσα στο γήπεδακαι αυτό δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο αυτό", δήλωσε αρχικά στην Daily Telegraph ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου για τον συμπατριώτη του (αν και πολιτογραφημένος Ισπανός πλεον), και συνέχισε:

"Δεν νομίζω ότι συνήθιζε πάντα να παίζει με αυτό τον τρόπο. Ήταν ένα λάθος και ο καθένας μπορεί να το κάνει. Δεν ήταν πάντως καλό για το ποδόσφαιρο ή για τον ίδιο. Πάντα υπήρχαν οι καλοί και οι καλοί στο ποδόσφαιρο αλλα τώρα οι πληροφορίες ταξιδεύουν πιο γρήγορα σε σύγκριση μετο παρελθόν".

Κληθείς να αναφέρει έναν "καλό" και έναν "κακό" από τη δική του εποχή στα γήπεδα, το "μαύρο διαμάντι" απάντησε: "Όταν έπαιζε ήταν "κακός" ο Τζοβάνι Τραπατόνι. Δεν τον ενδιέφερε η μπάλα, μόνο να χτυπάει. Ο πιο καλός ήταν ο Μπόμπι Μουρ. Ήταν ο πιο δύσκολος αμυντικός που είχα αντιμετωπίσει αλλά προσπαθούσε πάντα να πηγαίνει στη μπάλα".

"Κράξιμο" σε Ντιέγκο Κόστα από Πελέ

Στην ίδια συνέντευξh o Πελέ ισχυρίστηκε πως θα δεν βγει ποτέ κάποιος παίκτης καλύτερος από τον ίδιο ενώ σε ερώτηση για το ποια ομάδα θα επέλεγε για να παίξει στη σημερινή εποχή, "ψήφισε" Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα.

"Αν είχα την ευκαιρία θα μου άρεσε να παίξω για την Άρσεναλ του Βενγκέρ, όπως επίσης και για τη Μπαρτσελόνα μαζί με Μέσι και Νεϊμάρ. Αυτές οι ομάδες είναι σχεδόν στο ίδιο στιλ με τη Σάντος και την εθνική Βραζιλίας της δικής μου εποχής. Μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν ανοιχτά".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ