ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κράξιμο" από Φίγκο και Πλατινί σε Μπλάτερ

"Κράξιμο" από Φίγκο και Πλατινί σε Μπλάτερ

Η επανεκλογή Μπλατερ έφερε θύελλες. Ο Φίγκο χαρακτήρισε μαύρη τη σημερινή ημέρα για το ποδόσφαιρο, ο Πλατινί συνεχάρη τον Πρίγκηπα Αλί ενώ ο Γκάρι Λίνεκερ έκανε λόγο για... ποδοσφαιρικές μπάλες!

"Σήμερα είναι μία μαύρη ημέρα. Έχασε το ποδόσφαιρο και εκείνοι που το αγαπούν. Δεν μπορεί κάποιος να καθοδηγεί τη FIFA έχοντας καθαρίσει τις πιο βασικές αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Ο κύριος Μπλάτερ γνώριζε και ανεχόταν τη διαφθορά. Η επανεκλογή του αποδεικνύει πως ο οργανισμόε FIFA είναι άρρωστος. Εάν ο Μπλάτερ ανησυχούσε σοβαρά για το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να παραιτηθεί στις επόμενες ημέρες.

Εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα, εγώ πάλεψα και επέμεινα για την αναγέννηση μίας οργάνωσης που πρέπει να αλλάξει πορεία.

Ζούμε σε μία επείγουσα κατάσταση και το ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί βαριά από την υπάρχουσα κατάσταση"', τόνισε με έμφαση ο Λουίς Φίγκο ο οποίος απέσυρε μόλις την περασμένη εβδομάδα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της FIFA, ενώ από την πλευρά του ο Μισέλ Πλατινί είπε δημόσια "ευχαριστώ" σε όσους αντιτάχτηκαν στον Ζεπ Μπλάτερ στη σημερινή ψηφοφορία της FIFA που διεξήχθη στη Ζυρίχη.

"Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι η UEFA υπερασπίστηκε και στήριξε μία κίνηση υπέρ της αλλαγής στο εσωτερικό της FIFA. Ήταν ένα αναγκαίο βήμα εάν η FIFA ήθελε να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Δίνω τα συγχαρητήριά μου στον Πρίγκηπα Αλί, ευχαριστώ τις ομοσπονδίες που τον υποστήριξαν".

Δήλωση με υπονοούμενο κατά του προέδρου της FIFA έκανε και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος υποστήριξε: "Μην ξεχνάμε πως η FIFA είναι η πλευρά που ζημιώθηκε. Ο Πρίγκηπας Αλί ήταν πολύ γενναίος.Το να πάρει 73 ψήφους ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως ο Μπλάτερ είναι Μπλάτερ".

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση κατά του Μπλάτερ πήρε και Γκάρι Λίνεκερ, με τον Άγγλο παλαίμαχο άσο να "κράζει" τους ανθρώπους που επέτρεψαν με την ψήφο τους να παραμείνει για πέμπτη διαδοχική φορά στον προεδρικό θώκο.

"Τόσο προβλέψιμο όσο και θλιβερό. Όλα αυτά τα μέλη της FIFA ψήφισαν τον Μπλάτερ, προδίδοντας το παιχνίδι που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτός ο αποκρουστικός οργανισμός είναι αν οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες αποχωρήσουν. Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικές μπάλες..."

Διαβάστε για τα αρκετά επικριτικά σχόλια των διεθνών ΜΜΕ μετά την επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ