ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορέα, ο νικητής της ζωής

Κορέα, ο νικητής της ζωής

Έστω και με καθυστέρηση ενός έτους η Ατλέτικο έδωσε στον Άνχελ Κορέα την χαρά της επίσημης παρουσίασης. Ο 20άχρονος ξεπέρασε το πρόβλημα στην καρδιά και η "ροχιμπλάνκο" καριέρα του ξεκινά!

Ο Άνχελ Κορέα είναι από τους νικητές της ζωής. Στα μέσα Ιουλίου παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας ξεπεράσει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στις 27 Μαΐου 2014 οι "ροχιμπλάνκος" απέκτησαν τον 19άχρονο τότε Αργεντινό επιθετικό, δίνοντας 8.000.000 ευρώ στην Σαν Λορένσο για το 60% των δικαιωμάτων του.

Υπέγραψε συμβόλαιο 5 ετών με τον ισπανικό σύλλογο και έμεινε στην πατρίδα του για το Copa Libertadores, όμως τον Ιούνιο του διαγνώσθηκε όγκος στην καρδιά!

Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο (18 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη) και αρχικά ήταν δεδομένο πως θα έμενε εκτός δράσης για 6 μήνες. Τον Αύγουστο ξεκίνησε χαλαρό τρέξιμο, φυσικά έμεινε στην Αργεντινή, ενώ υπήρχαν φήμες πως η μεταγραφή του στην Ατλέτικο θα ακυρωνόταν.

Αυτό δεν έγινε και μάλιστα στις 13 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή του από την ομάδα της Μαδρίτης. Η Ατλέτικο τον στήριξε και την Παρασκευή φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της ομάδας για να παρουσιαστεί επίσημα.

Κορέα, ο νικητής της ζωής

"Από τότε που ήμουν μικρό παιδί ονειρευόμουν να παίξω στην Ατλέτικο. Πάντα που άρεσε. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα", τόνισε ο Άνχελ Κορέα.

"Ευχαριστώ τον πρόεδρο, όλο το προπονητικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου και όλους στην Ατλέτικο που με στήριξαν σε αυτήν την δύσκολο περίοδο της ζωής μου. Ευτυχώς μπορώ να κοιτά μπροστά πλέον και είμαι εδώ για να έχω μια σπουδαία χρονιά".

Κορέα, ο νικητής της ζωής

"Ο Κορέα παίζει για μήνες το πιο σημαντικό ματς της ζωής του και το κέρδισε", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο.

"Στα 20 του έδειξε απίστευτη ωριμότητα και αποτελεί παράδειγμα. Όλοι στην Ατλέτικο τον αγαπούν και πρέπει να τον επαινούμε για την συμπεριφορά του. Ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν τα παράτησε, αντιμετώπισε την ζωή με αισιοδοξία και δούλεψε κάθε λεπτό της ημέρας για να επιστρέψει στο γήπεδο, για να ενθουσιάσει ξανά τους φιλάθλους με το απίστευτο ταλέντο του".

Κορέα, ο νικητής της ζωής

Ο Άνχελ Κορέα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Σαν Λορένσο τον Σεπτέμβρη του 2012 και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2013. Έκανε ντεμπούτο 31 Μαρτίου 2013 και στις 11 Μαΐου πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς.

Τελείωσε την σεζόν με 13 εμφανίσεις, τις 8 βασικός και πέτυχε 4 γκολ. Την επόμενη χρονιά πέτυχε 6 γκολ και ήρθε η συμφωνία με την Ατλέτικο στις 27 Μαΐου 2014. Πλέον, φορά την φανέλα της.

Κορέα, ο νικητής της ζωής
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ