ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοντά σε Φαν Ντάικ και ρεκόρ η Λίβερπουλ

Southampton's Virgil van Dijk celebrates scoring during the Europa League group K stage soccer match between Southampton and Internazionale at St. Mary's Stadium in Southampton, England, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Matt Dunham)
Southampton's Virgil van Dijk celebrates scoring during the Europa League group K stage soccer match between Southampton and Internazionale at St. Mary's Stadium in Southampton, England, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ επέλεξε τη Λίβερπουλ και ο Ολλανδός της Σαουθάμπτον θα γίνει ο πιο ακριβός αμυντικός στην Αγγλία, ίσως και στον πλανήτη, αλλά και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των "κόκκινων"

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η Λίβερπουλ, καθώς οι πληροφορίες απ'την Αγγλία αναφέρουν πως ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ επέλεξε τους "κόκκινους" για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 25άχρονος κεντρικός αμυντικός της Σαουθάμπτον αποτελεί στόχο όλων μεγάλων ομάδων της Premier League, αλλά ο ίδιος θέλει να δουλέψει με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η Σαουθάμπτον έχει πολύ καλή μεταγραφική σχέση με τη Λίβερπουλ, αλλά για να παραχωρήσει τον διεθνή Ολλανδό ζητά τουλάχιστον 50.000.000 λίρες, (δηλαδή περίπου 58.000.000 ευρώ) ίσως μάλιστα πάρει και 60.000.000 λίρες.

Αν γίνει έστω και με το πρώτο ποσό η μεταγραφή, θα είναι η ακριβότερη στην ιστορία της χώρας για αμυντικό, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει δώσει λίγο λιγότερα στην Έβερτον για τον Τζον Στόουνς (55.600.000 ευρώ).

Δεν αποκλείεται να γίνει και παγκόσμιο ρεκόρ δαπάνης για αμυντικό, με την Παρί Σεν-Ζερμέν να έχει δώσει στην Παρί Σεν-Ζερμέν 62.800.000 ευρώ 2014.

Επειδή όμως η ισοτιμία λίρας - ευρώ αλλάζει, για τον Νταβίντ Λουίζ το ποσό σε λίρες ήταν 50.000.000 (για τον Στόουνς 47.500.000), έτσι σε λίρες τουλάχιστον η μεταγραφή Φαν Ντάικ πιθανότατα θα αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ για αμυντικό!

Σίγουρα πάντως η Λίβερπουλ, αν ολοκληρωθεί το deal, θα κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, καθώς για τον Κριστιάν Μπεντεκέ έδωσε 39.530.000 λίρες το 2015.

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ είναι διεθνής Ολλανδός με καταγωγή από το Σουρινάμ (Βίρτζιλ και όχι Φίρχιλ που είναι το πιο... ολλανδικό), για πολλούς είναι το καλύτερο στόπερ στην Premier League, αλλά φέτος έπαιξε σχεδόν τα μισά ματς, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Η Σέλτικ τον είχε πάρει απ'την Χρόνινχεν το 2013 με 3.000.000 ευρώ και τον πούλησε το 2015 τον πούλησε στους "αγίους" με 15.700.000 ευρώ.

Belgium's Romelu Lukaku and Netherlands' Virgil van Dijk, right, vie for the ball during the international friendly soccer match between Netherlands and Belgium at ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Nov. 9, 2016. (AP Photo/Peter Dejong)
Belgium's Romelu Lukaku and Netherlands' Virgil van Dijk, right, vie for the ball during the international friendly soccer match between Netherlands and Belgium at ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Nov. 9, 2016. (AP Photo/Peter Dejong) AP

AP Photo/Matt Dunham/Peter Dejong

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ