ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© PA

Ο Αντονί Μαρσιάλ έχει 3 γκολ σε τρία 45άλεπτα στην Premier League, οι συγκρίσεις με τον Ανρί συνεχίζονται και δεν είναι παράλογο, ενώ στην Μονακό τρίβουν τα χέρια τους, αφού έρχονται και άλλα εκατομμύρια

Η μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ από την Μονακό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η πιο πολυσυζητημένη του περασμένου καλοκαιριού.

Πολλοί μίλησαν για το ταλέντο του, αλλά οι περισσότεροι έκαναν αρνητικά σχόλια για το οικονομικό κομμάτι, καθώς ο 19άχρονος κόστισε 50.000.000 ευρώ και με τα μπόνους η μεταγραφή μπορεί να φτάσει και τα 80.000.000 ευρώ.

Αν από το ξεκίνημα της καριέρας του στην ManUtd μπορεί να βγάλει κάποιος συμπεράσματα, αυτά είναι πως έχει κλείσει στόματα με την απόδοσή του, το ταλέντο του είναι δεδομένο και εκτός από τους "κόκκινους διαβόλους" τρίβουν τα χέρια τους και οι Μονεγάσκοι.

Στο ντεμπούτο του στην Premier League πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, "σφραγίζοντας" τη νίκη της ομάδας στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ (3-1), κάνοντας προσπάθεια με μέτωπο στο τέρμα που λίγοι στον πλανήτη μπορούν να κάνουν.

Στο ντεμπούτο του ως βασικός μια εβδομάδα αργότερα πέτυχε δύο γκολ, η ManUtd έκανε ανατροπή με τα τέρματά του και τελικά νίκησε 3-2 στο Σαουθάμπτον.

Σε αυτά τα τρία 45άλεπτα που έχει αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει πετύχει 3 γκολ στις τρεις τελικές προσπάθειες εντός στόχου που έχει επιχειρήσει, δηλαδή όταν το πλασέ του πηγαίνει προς το τέρμα, προς το παρόν πάντα καταλήγει στα δίχτυα, δεν έχει απάντηση δηλαδή ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© GETTY IMAGES
Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES
Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© GETTY IMAGES

Με Ρούνεϊ από πίσω

Ο Γουέιν Ρούνεϊ επέστρεψε από τραυματισμό και έπαιξε πίσω από τον Μαρσιάλ, με τον Ντεπάι να είναι αριστερά και τον Μάτα δεξιά.

Αυτή είναι η καλύτερη τετράδα της ομάδας για πολλούς, πήγαν καλά και κανείς τους δεν αντικαταστάθηκε από τον Λουί φαν Χάαλ (κέντρο έπαιξαν Κάρικ με Σνιντερλέν).

Το καλό με τον Μαρσιάλ είναι πως εκτός από το γεγονός πως ξέρει να εκτελεί, να ντριμπλάρει, να παίζει ένας με έναν, μπορεί αυτό να το κάνει από οποιαδήποτε θέση.

Μπορεί δηλαδή να αλλάζει θέσεις με όλους, και με τον Ρούνεϊ και με τον Ντεπάι και με τον Μάτα, έτσι η 4άδα αυτή είναι απρόβλεπτη και μπορεί ταλαιπωρήσει οποιονδήποτε αντίπαλο και θα το κάνει όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός και θα δουλεύει μαζί.

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© PA
Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© GETTY IMAGES

Τα μπόνους και η εθνική Γαλλίας

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουν, τα 30.000.000 ευρώ του μπόνους από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Μονακό χωρίζονται σε 10.000.000 ευρώ για 25 γκολ, 10.000.000 ευρώ για 25 διεθνείς συμμετοχές και 10.000.000 ευρώ για "χρυσή μπάλα". Όλα αυτά μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Στην Μονακό τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς ήδη ο 19άχρονος έχει πετύχει 3 γκολ και πραγματοποίησε τις 2 πρώτες διεθνείς του συμμετοχές.

Με τον Ολιβιέ Ζιρού να απογοητεύει και τον Φρανκ Ριμπερί να είναι τραυματίας, μαζί με τον Μπενζεμά στην τριάδα της επίθεσης της Γαλλίας αναμένεται βασικές επιλογές να είναι οι Γκριεζμάν και Μαρσιάλ.

Οι 25 διεθνείς συμμετοχές σε 4 χρόνια δεν φαντάζουν κάτι ακατόρθωτο, όπως βέβαια και τα 25 γκολ με την φανέλα της ManUtd αν συνεχίσει να έχει ανάλογη απόδοση.

Οι Γάλλοι βλέπουν πέραν των 50.000.000 ευρώ που πήραν να πλησιάζουν τα άλλα 20.000.000 ευρώ στο ταμείο τους, αργά ή γρήγορα, όσο για τα υπόλοιπα 10.000.000, αυτά της "χρυσής μπάλας", είναι κάτι μακρινό.

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ

Η αγορά της Μονακό

Οι Μονεγάσκοι φέτος το καλοκαίρι από τις πωλήσεις παικτών έβγαλαν 170.000.000 ευρώ, με την Πόρτο να είναι δεύτερη με 104.000.000 ευρώ.

Η περίπτωση του Μαρσιάλ τους κάνει για τα καλά κορυφαίο... μαγαζί. Έτσι είναι όταν πουλάς και οι παίκτες αυτοί βγάζουν μάτια. Μια χαρά πάνε οι Κοντογκμπιά στην Ίντερ και Αμπντενούρ στην Βαλένθια, ενώ ο Τζάκσον Μαρτίνες για παράδειγμα που πούλησε η Πόρτο στην Ατλέτικο, δείχνει να μην μπορεί να μπει στο κλίμα. Όλα παίζουν ρόλο, για αυτό και αγαπούν τον Μαρσιάλ στο πριγκιπάτο.

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ

Όπως Λουί Σαά και Μακέντα (καλύτερα όχι)

Στην περίοδο της Premier League, από το 1992 δηλαδή, ο Μαρσιάλ έγινε ο τρίτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει στα δύο πρώτα του ματς. Το είχαν κάνει οι Λουί Σαά και Φεντερίκο Μακέντα, όμως ο Μαρσιάλ ελπίζει να μην έχει την τύχη τους.

Ο Σαά (και όχι Σαχά) είχε αποκτηθεί από την Φούλαμ, ξεκίνησε δυναμικά, αλλά είχε προβλήματα τραυματισμών και τελικά σε 4 χρόνια πέτυχε 42 γκολ σε 124 ματς. Τώρα είναι 37 ετών και έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 2013 (έπαιξε εν συνεχεία σε Έβερτον, Τότεναμ, Σάντερλαντ και Λάτσιο).

Ο Φεντερίκο Μακέντα "ξεπετάχτηκε" στα 17, τώρα είναι 24 ετών και παίζει στην Κάρντιφ, ενώ στα χρόνια που ήταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε 6 δανεισμούς, σχεδόν όλοι αποτυχημένοι.

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ

Η σύγκριση με τον Ανρί

Χαρακτηρίζεται ως ο νέος Τιερί Ανρί. Αυτό διότι είναι Γάλλος, πήγε στην Αγγλία από τη Μονακό και έχει πραγματικά καλό πλασέ. Και ο Νικολά Ανελκά κάποτε είχε πάει στην Αγγλία και εντυπωσίαζε, αλλά ο Μαρσιάλ δείχνει πως στην τελική προσπάθεια είναι καλύτερος, είναι πιο ψύχραιμος, είναι καλύτερος εκτελεστής.

Το πλασέ του πραγματικά θυμίζει Τιερί Ανρί, όχι όμως μόνο το πλασέ του, αλλά και η κίνησή του γενικότερα. Ακόμη είναι νωρίς, αλλά δεν είναι παράλογο να γίνονται συγκρίσεις.

Κλείνει στόματα ο Μαρσιάλ
© INSTAGRAM/ANTHONYMARTIAL

Τα γκολ του Μαρσιάλ...





TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ