ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Με αφορμή τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, το Sport24.gr σας παρουσιάζει λίστα με τα χρήματα που δαπανήθηκαν ανά πρωτάθλημα. Όπως θα διαπιστώσετε, η κινέζικη υπεροχή έχει κάνει την εμφάνισή της.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε την Τρίτη (31/1) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε μεταγραφές ανά πρωτάθλημα. Επιπλέον, δείτε ποιες ήταν οι πιο ακριβές μετακινήσεις.

Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες το κινεζικό πρωτάθλημα έχει "κεντρίσει" το ενδιαφέρον, καθώς έπεισε αρκετούς ποδοσφαιριστές του ευρωπαϊκού χάρτη να μετακομίσουν στην Ασία.

Οσκάρ, Κάρλος Τέβες και Αξέλ Βιτσέλ είναι μερικοί απ' αυτούς που αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην κινεζική Super League. Πόσα χρήματα, όμως, ξόδεψαν συνολικά οι ομάδες της Κίνας σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο;

Ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά έβγαλαν απ' τα ταμεία τους σχεδόν 219 εκατ. ευρώ! Άξιο αναφοράς είναι ότι βρίσκονται στη δεύτερη θέση της παρακάτω λίστας, μιας και μόνο η Premier League ξόδεψε περισσότερα (σ.σ. 257 εκατ. ευρώ).

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ligue 1 (151 εκατ. ευρώ), Bundesliga (99 εκατ. ευρώ) και Serie A (96 εκατ. ευρώ). Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η La Liga βρίσκεται στην 12η θέση με μόλις 23.5 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική Super League εμφανίζεται στη 19η θέση με τις μεταγραφές που έγιναν να στοιχίζουν συνολικά 5 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας μόνο το ιαπωνικό πρωτάθλημα (4.9 εκατ. ευρώ).

Θέση Πρωτάθλημα Χώρα Ποσό σε εκατομμύρια ευρώ
1 Premier League Αγγλία 257
2 Chinese Super League Κίνα 219
3 Ligue 1 Γαλλία 151
4 Bundesliga Γερμανία 99
5 Serie A Ιταλία 96
6 Championship Αγγλία 49
7 Liga MX Clausura Μεξικό 39
8 Jupiler Pro League Βέλγιο 29
9 Premier Liga Ρωσία 28.5
10 Major League Soccer ΗΠΑ 26
11 Super Lig Τουρκία 24
12 La Liga Ισπανία 23.5
13 Campeonato Brasileiro Serie A Βραζιλία 22.5
14 China League One Κίνα 16.5
15 Eredivisie Ολλανδία 13
16 Liga NOS Πορτογαλία 11
17 2.Bundesliga Γερμανία 9
18 ePojisteni.cz liga Τσεχία 6
19 Super League Ελλάδα 5
20 Meiji Yasuda J1 League Ιαπωνία 4.9

*Η China League One είναι η δεύτερη κατηγορία της Κίνας.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΟΣΚΑΡ

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Ο Οσκάρ άφησε πρόσφατα την Τσέλσι, ώστε να μεταβεί στην Κίνα και να ενσωματωθεί στη Shanghai SIPG. Το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 60 εκατ. ευρώ.

ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΝΤΡΑΞΛΕΡ

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου
© EPA

Ο Ντράξλερ άφησε τη Βόλφσμπουργκ για χάρη της Παρί Σεν-Ζερμέν, ενώ η μεταγραφή έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ. Με αυτή την προσθήκη η ομάδα του Παρισιού ενισχύθηκε στη γραμμή κρούσης, με στόχο να καταφέρει να κατακτήσει για πέμπτη σερί φορά τον τίτλο στη Ligue 1.

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΖΕΖΟΥΣ

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς αποκτήθηκε απ' τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2016, αλλά παρέμεινε στην Παλμέιρας, ώστε να τη βοηθήσει στην κατάκτηση του τίτλου. Η μεταγραφή του έφτασε τα 32 εκατ. ευρώ.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΓΚΕΝΤΕΣ

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Ο Γκονσάλο Γκέντες ήταν ένας απ' τους τρεις παίκτες που ενσωματώθηκαν στην Παρί Σεν-Ζερμέν τον Ιανουάριο. Είναι δημιούργημα των ακαδημιών της Μπενφίκα κι "άρπαξε" την ευκαιρία όταν τραυματίστηκε ο Ζόνας. Στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στο πλάι του Κώστα Μήτρογλου, δείχνοντας την ποδοσφαιρική του αξία. Η μεταγραφή έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ.

ΝΤΙΜΙΤΡΙ ΠΑΓΕΤ

Κινέζικη... εισβολή στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Το σίριαλ της μεταγραφής του στη Μαρσέιγ κράτησε αρκετές εβδομάδες, αλλά τελικά επέστρεψε στο "Velodrome", ύστερα από 1.5 χρόνο απουσίας. Η Γουέστ Χαμ έβαλε στο ταμείο της 29.3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Οι ομάδες της Super League, η αξία τους και οι σταρ
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ