ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κιελίνι: "Υπερβολική η ποινή στον Σουάρες"

FILE - In this June 24, 2014 file photo, Uruguay's Luis Suarez holds his teeth after biting Italy's Giorgio Chiellini's shoulder during the group D World Cup soccer match between Italy and Uruguay in Natal, Brazil.  (AP Photo/Ricardo Mazalan, File)
FILE - In this June 24, 2014 file photo, Uruguay's Luis Suarez holds his teeth after biting Italy's Giorgio Chiellini's shoulder during the group D World Cup soccer match between Italy and Uruguay in Natal, Brazil. (AP Photo/Ricardo Mazalan, File) AP

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι ρωτήθηκε για το δάγκωμα από τον Λουίς Σουάρες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και υποστήριξε ότι ο αντίπαλός του δεν έπρεπε να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά.

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι παραχώρησε συνέντευξη στο "France Football" και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το περίφημο δάγκωμα του Λουίς Σουάρες στον αγώνα της Ιταλίας με την Ουρουγουάη για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός είχε δαγκώσει τον κεντρικό αμυντικό της "σκουάντρα ατζούρα", μία κίνηση που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή της αναμέτρησης, Μάρκο Ροντρίγκες.

"Το δάγκωμα έπρεπε να επιφέρει κόκκινη κάρτα, που ήταν αυτό που είπα στον διαιτητή. Κατόπιν, όμως, δεν αισθάνθηκα πικρία γι' αυτόν και θεώρησα μάλιστα ότι η βαριά τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν λίγο υπερβολική. Για μένα, ό,τι έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα σταμάτησε με τον τελικό σφύριγμα"

Η FIFA εκ των υστέρων επέβαλε ποινή τεσσάρων μηνών αποκλεισμού από οποιαδήποτε επίσημη δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο και τιμωρία εννέα αγώνων της εθνικής Ουρουγουάης.

Ο Κιελίνι συνάντησε ξανά ως αντίπαλος τον Σουάρες στην πρόσφατη προημιτελική φάση του Champions League, όπου η Γιουβέντους αντιμετώπισε (και απέκλεισε) την Μπαρτσελόνα. Τα συναισθήματά του δεν άλλαξαν: "Όταν τον είδα στον προημιτελικό του Champions League, τον χαιρέτησα χωρίς πρόβλημα. Σκεφτόμουν μόνο τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα".

Photo credits: AP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ