ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κερδίζει τις εκλογές της Λιβερίας ο Γουεά

FILE - In this Tuesday, Oct. 10, 2017, file photo, former soccer star George Weah, presidential candidate for the Coalition for Democratic Change, casts his vote during the residential election in Monrovia, Liberia. Weah has taken an early lead in Liberia's presidential election as the West African nation begins releasing provisional results. The National Election Commission data shared late Thursday, Oct. 12, 2017, show Weah ahead in 14 of Liberia's 15 counties while Vice President Joseph Boakai leads in his home county, Lofa. (AP Photo/Abbas Dulleh, File)
Γουεά (AP Photo/Abbas Dulleh, File) AP PHOTO/ABBAS DULLEH

Από την ποδοσφαιρική ελίτ τη δεκαετία του '90, ο Ζορζ Γουεά θα κατακτήσει και τον πολιτικό κόσμο, αφού αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Λιβερίας.

Ο Ζορζ Γουεά θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο 25ος πρόεδρος στην ιστορία της Λιβερίας, αφού φέρεται να επικράτησε και στον 2ο γύρο των εκλογών της πατρίδας του.

Ο μοναδικός Αφρικανός κάτοχος "Χρυσής Μπάλας" (1995) και τρεις φορές Κορυφαίος Αφρικανός Παίκτης της χρονιάς εμφανίζεται ως ο μεγάλος νικητής της διαδικασίας, έναντι του μεγάλου αντιπάλου του, Τζόζεφ Μποακάι.

Ο Γουεά είχε συγκεντρώσει το 38,4% των ψήφων στον 1ο γύρο, κατακτώντας τη νίκη σε 11 από τις 15 επαρχίες της χώρας, με τον αντίπαλό του να περιορίζεται στο 28,8%.

Στον 2ο γύρο, ο πρώην επιθετικός της Μονακό, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μίλαν, της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Σίτι και της Μαρσέιγ, μεταξύ άλλων, φέρεται να πήρε με το μέρος του και τους ψηφοφόρους των μικρών κομμάτων, με συνέπεια να κέρδισε τη νίκη.

"Είμαι βαθιά ευγνώμων στην οικογένεια, τους φίλους και τους πιστούς υποστηρικτές μου, που συνεισέφεραν στην καμπάνια μας, κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά μακράς εκλογικής σεζόν. Είμαστε στα πρόθυρα να γράψουμε ιστορία για τον λαό μας. Με μεγάλη χαρά θέλω να σας ευχαριστήσω, τον λιβεριανό λαό, που με τίμησε με την ψήφο του. Είναι μια μεγάλη ελπίδα", έγραψε στα social media ο 51χρονος γερουσιαστής.

Ο Γουεά κατεβαίνει για τρίτη φορά υποψήφιος πρόεδρος της χώρας του, έχοντας αποτύχει το 2005 και το 2011.

Photo credits: AP Photo/Abbas Dulleh

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ