ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κρις Καλαντζής τιμάται και θυμάται...

Ο Κρις Καλαντζής τιμάται και θυμάται...

Ο Ελληνοαυστραλός άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Κρις Καλαντζής, θα τιμηθεί στο ημίχρονο του φιλικού της Αυστραλίας με την Ελλάδα στο Σίδνεϊ στις 4 Ιουνίου. Ο ίδιος κάνει φλας μπακ και θυμάται (VIDEO).

Για μια δεκαετία, ο Κρις Καλαντζής έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα και τίμησε την φανέλα των δυο αιωνίων. Ναι, ο Ελληνοαυστραλός έχει αγωνιστεί τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό και αποτελεί μια χαρακτηριστική φιγούρα παλαιότερων δεκαετιών.

Ο ίδιος θα βρεθεί στο φιλικό της Αυστραλίας με την Ελλάδα στις 4 Ιουνίου και στο ημίχρονο του αγώνα θα τιμηθεί για την προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των "καγκουρό", ενώ μίλησε και στην ιστοσελίδα "socceroos.com.au", αναφερόμενος στην εν Ελλάδι διαδρομή του και για το ότι δεν έπαιξε με το δικό μας εθνόσημο.

"Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα. Έφυγα από εδώ σε μικρή ηλικία και πήγα στην Ελλάδα για δέκα χρόνια και επέστρεψα πίσω. Είναι πολύ μεγάλο αυτό που γίνεται για μένα", ανέφερε αρχικά και στην συνέχεια αστειεύτηκε: "Έχει περάσει λίγος καιρός και σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω ξεχαστεί".

"Πολλοί Έλληνες ετοιμάζονται γι' αυτό το φιλικό και αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο, οπότε θα είναι μια ιδιαίτερη βραδιά", σχολίασε ακόμα ο Καλαντζής, ο οποίος πραγματοποίησε 15 συμμετοχές με την εθνική Αυστραλίας και σκόραρε ένα τέρμα απέναντι στην Κίνα. Όλα αυτά πριν έρθει στην χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε από την ελληνική πλευρά για να παίξει στην Εθνική μας, με τον ίδιο να τονίζει πως "όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να με κάνουν να παίξω για την Εθνική Ελλάδας. Το ήθελαν πολύ, αλλά ήταν δύσκολο. Έγινε πάντως η προσπάθεια. Όμως, είναι σα να πηγαίνεις στον πόλεμο. Όταν έχεις παίξει ήδη για μια χώρα, δεν μπορείς να πας στη μάχη για μια άλλη".

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις προσωπικές του φιλοδοξίες, ενώ ερωτηθείς για το τι προβλέπει στα φιλικά ανάμεσα στις δυο ομάδες, παρουσιάστηκε αρκετά... διπλωματικός, λέγοντας: "Νομίζω ότι θα έρθει ισοπαλία, 1-1 ή 2-2.".

Τέλος, αναφερόμενος στη "γαλανόλευκη", σχολίασε: "Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που τεχνικά μοιάζει με τους Ιταλούς. Το στυλ ποδοσφαίρου τους μοιάζει με το δικό τους. Είναι προτιμότερο να έχεις μια καλή ομαδική προσπάθεια, απ' ό,τι μερικούς καλούς παίκτες. Η Ελλάδα έχει ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, αλλά το ίδιο και η Αυστραλία. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και ανυπομονώ γι' αυτό".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ