ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανουτέ: "Η ζωή ενός Γάλλου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από ενός παιδιού στην Παλαιστίνη"

Κανουτέ: "Η ζωή ενός Γάλλου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από ενός παιδιού στην Παλαιστίνη"

Ο πρώην άσος της Σεβίλλης, Φρεντερίκ Κανουτέ, πέρασε στην αντεπίθεση μετά το μακελειό στο Παρίσι, θυμίζοντας πως δεν υπήρχε ανάλογη ευαισθησία σε αντίστοιχα θλιβερά περιστατικά σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ολόκληρος ο πλανήτης εμφανίζεται "μουδιασμένος" μετά την απίστευτη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, με τον Φρεντερίκ Κανουτέ να υποστηρίζει ωστόσο πως τέτοια τραγικά γεγονότα συμβαίνουν και αλλού καθημερινά χωρίς να τυγχάνουν ανάλογης προβολής.

"Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν μία καταστροφή, όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κάθε μέρα σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μία ζωή Γάλλου δεν έχει περισσότερη αξία σε σχέση μέ αυτή ενός Παλαιστινίου αγοριού. Εάν συμβεί κάτι στην Ευρώπη όλοι δείχνουν συμπόνοια.

Εάν συμβεί όμως εκτός Ευρώπης, που σκοτώνονται μεταξύ τους...", δήλωσε αρχικά ο θρύλος της εθνικής Μάλι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Onda Cero", για να μεταφερθεί στη συνέχεια νοερά στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας το 2008, λέγοντας:

"Η υποστήριξή μου για την Παλαιστίνη ήταν για κάτι που ήταν χίλιες φορές χειρότερο σε σχέση με αυτό που συνέβη στη Γαλλία και την επόμενη ημέρα με τιμώρησε η ομοσπονδία".

Κλείνοντας πάντως, ο Κανουτέ, ο οποίος είναι μουσουλμάνος (στο παρελθόν είχε μάλιστα αρνηθεί να φορέσει φανέλα της Σεβίλλης που είχε πάνω χορηγό αγγλική στοιχηματική εταιρία καθώς αυτά τα τα παιχνίδια θεωρούνται διαβολικά σύμφωνα με το Κοράνι), ήταν κατηγορηματικός για την επίθεση το Παρίσι:

"Το Ισλάμ είναι μία ειρηνική θρησκεία και μας ζητάει να ζούμε ειρηνικά με όλους. Το 99% των μουσουλμάνων δεν δέχονται τέτοιες θηριωδίες, είναι φιλήσυχα άτομα που θέλουν να ζουν ειρηνικά με τον οποιονδήποτε".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ