ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κανονιά" και νίκη στα πέναλτι για την Άρσεναλ, 3-2 τη Μπάγερν

Arsenal's Olivier Giroud, right, is challenged by Bayern's Javi Martinez during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadimum in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal's Olivier Giroud, right, is challenged by Bayern's Javi Martinez during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadimum in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η Μπάγερν μπορεί να ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του φιλικού με την Άρσεναλ στο πλαίσιο του International Champions Cup αλλά έπεσε πάνω σε ένα τρομερό δίδυμο γκολκίπερ Τσεχ και Μαρτίνες και τελικά γνώρισε τη φιλική ήττα στα πέναλτι με 3-2 (video)

Ένα συναρπαστικό, τουλάχιστον σε εξέλιξη φιλικό ματς το οποίο κρίθηκε στα πέναλτι, διεξήχθη στη Σαγκάη ανάμεσα στη Μπάγερν και την Άρσεναλ με τους "κανονιέρηδες" να είναι οι νικητές με συνολικό σκορ 4-3 (σ.σ. κανονική διάρκεια 1-1).

Οι Άγγλοι μπορεί να πανηγύρισαν τη νίκη αλλά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που στην διάρκεια του 90λεπτου ήταν σαφώς ανώτεροι και έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στο φιλικό.

Οι παίκτες του Αντσελότι όμως και κυρίως ο Χάμες, στο πρώτο του παιχνίδι με την Μπάγερν, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον τρομερό Τσεχ μέχρι το 76' και εν συνεχεία τον Μαρτίνες και έτσι το φιλικό έληξε ισόπαλο με 1-1 με την Άρσεναλ να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης στο 93' με τον Ιγουόμπι.

Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι όπου εκεί ο γκολκίπερ από την Αργεντινή έπιασε δυο πέναλτι και η Άρσεναλ επικράτησε 3-2 της Μπάγερν.

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9' λεπτό όταν Μέιτλαντ-Νάιλς έσπρωξε με το ένα χέρι μέσα στην περιοχή τον Μπερνάτ και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι σε μια άκρως αυστηρή απόφαση. Ο Λεβαντόβσκι ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε κάνοντας το 1-0.

Η Άρσεναλ απάντησε στο 12' όταν μετά από ωραία ενέργεια του Γουέλμπεκ και πλασέ στην κίνηση από τον Εζίλ μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μπάγερν.

Στο 20' οι Γερμανοί έβαλαν και δεύτερο γκολ αλλά αυτό κακώς ακυρώθηκε. Εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Μίλερ προς τον Τολισό ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Τσεχ. Ο πρώτος βοηθός όμως θα σηκώσει τη σημαία και θα υποδείξει οφσάιντ, έχοντας κάνει λάθος όμως καθώς ο μέσος της Μπάγερν ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο πιο πίσω.

Η καλύτερη στιγμή της Άρσεναλ στο πρώτο μέρος ήταν στο 32' όταν ο Εζίλ με ωραία κάθετη βρήκε τον Λακαζέτ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στάρκε. Ο Γάλλος πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Μπάγερν με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Εν συνεχεία σε διάστημα τεσσάρων λεπτών είχαμε τρεις επεμβάσεις του Τσεχ. Αρχικά στο 37' είπε όχι στον Μίλερ, εν συνεχεία στο 39' έδιωξε πλασέ του Μπερνάτ και στο 41' ο Χάμες βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, έπιασε το βολέ αλλά ο Τσέχος γκολκίπερ είπε και πάλι όχι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ανάλογος με αυτόν στο πρώτο 45λεπτο. Η Μπάγερν και πάλι απείλησε πρώτη στο 49' όταν ο Κομάν βγήκε από τα δεξιά, έκανε παράλληλη μπαλιά, ο Λεβαντόβσκι άφησε για τον Χάμες που πλάσαρε αλλά και πάλι ο Τσεχ μπλόκαρε.

Ο Τσέχος γκολκίπερ πρόλαβε και απομάκρυνε μπαλιά προς τον Ριμπερί και στο 64' της αναμέτρησης κρατώντας το σκορ στο επίπεδο του 1-0. Μέχρι το 75' έγιναν και άλλες αλλαγές οι οποίες χάλασαν την εικόνα του ματς και οι οποίες έδωσαν στην Άρσεναλ μια κινητικότητα παραπάνω.

Στο 79' ο Γουόλκοτ μπήκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ με το δεξί αλλά απομάκρυνε ο γκολκίπερ της Μπάγερν. Από τη στιγμή που οι Γερμανοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν η Άρσεναλ βγήκε στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Ιουόμπι ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Φρουχτλ και έκανε το 1-1 στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ο Μαρτίνες έπιασε τα πέναλτι των Αλάμπα και Μπερνάτ ενώ οι Χούμελς και Κομάν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα ενώ ο Ρενάτο Σάντσες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ είδε τους Ράμσει, Μονρεάλ και Ιγουόμπι να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ελνενί αστόχησε με τον Φρουκτλ να αποκρούει ενώ δεν χρειάστηκε το πέμπτο πέναλτι.

ΜΠΑΓΕΡΝ:Στάρκε (46' Φρουχτλ), Ραφίνια (75' Γκέτσε), Χούμελς, Μαρτίνεθ (Ρενάτο Σάντσες), Μπερνάτ, Τολισό (75' Ντορς), Αλάμπα, Ριμπερί (75' Φριντλ), Χάμες (65' Βιτσχάιμερ), Μίλερ (46' Κομάν), Λεβαντόβσκι (65' Πάντοβιτς)

ΑΡΣΕΝΑΛ:Tσεχ (72' Μαρτίνες), Μπιέλικ (46' Μπρέιμαν), Ελνενί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Κοκελέν (46' Γούιλοκ), Τζάκα (62' Ράμσεϊ), Κολάσινατς (43' Νέλσον), Εζίλ (46' Ιγουόμπι), Γουέλμπεκ (72' Ενκετιά), Λακαζέτ (46' Γουόλκοτ).

Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-3 πέν.]

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ