ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλοί επιθετικοί αγνοούνται!

Daniele De Rossi of Italy (right) and Andrea Pirlo (left) celebrate Italy's victory over England in the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between England and Italy at Arena Amazonia in Manaus, Brazil.  (Christopher Lee/Getty Images)
Daniele De Rossi of Italy (right) and Andrea Pirlo (left) celebrate Italy's victory over England in the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between England and Italy at Arena Amazonia in Manaus, Brazil. (Christopher Lee/Getty Images) GETTY IMAGES

Η παγκοσμιοποίηση στο ποδόσφαιρο δημιουργεί προβλήματα στην εθνική Ιταλίας, με τον Αντόνιο Κόντε να δυσκολεύεται να βρει έναν κανονιέρη για την "σκουάντρα ατζούρα". Διαβάστε το story.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι πραγματικό γεγονός: το 78% των επιθετικών που αγωνίζονται στη φετινή Serie A δεν μιλάει... ιταλικά, με τους γηγενείς επιθετικούς να αποτελούν την ξεκάθαρη μειοψηφία στη γειτονική χώρα.

Το γεγονός αυτό πονοκεφαλιάζει τον Αντόνιο Κόντε που καλείται να βρει έναν αξιόπιστο σέντερ φορ έχοντας μία πολύ μικρή "δεξαμενή" μπροστά του για να επιλέξει μέσα από αυτή.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι των 13 γκολ σε 33 ματς δεν υπολογίζεται προς το παρόν και οι Τζιλαρντίνο, Τότι, Τόνι και Ντι Νατάλε βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, με τους τέσσερις πρώτους σκόρερ στο υπάρχον ρόστερ της "σκούαντρα ατζούρα" να είναι 2 μέσοι και 2 στόπερ: ο Ντε Ρόσι (16 γκολ), Πίρλο (13 γκολ), Κιελίνι (6 γκολ) και Μπονούτσι (3).

Από εκεί και πέρα ο Καντρέβα έχει 2 γκολ σε 29 συμμετοχές ενώ οι Έντερ, Ινσίνιε, Ελ Σααραουί και Φλορέντσι έχουν μόλις 1 γκολ φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Χαρακτηριστικό (του προβλήματος) είναι επίσης το γεγονός πως οι μοναδικοί Ιταλοί επιθετικοί που έχουν παίξει και στα 180 πρώτα λεπτά του φετινού Campionato είναι οι Ντιονίζι (Φροζινόνε), Τόνι (Ελλάς Βερόνα), Κουαλιαρέλα (Τορίνο) και Παλόσκι (Κιέβο), όπου όλοι τους όμως είναι εκτών πλάνων του Κόντε.

Δείτε τις βασικές επιθετικές επιλογές των ιταλικών ομάδων:

Ρόμα Τζέκο (Βοσνία), Σαλάχ (Αίγυπτος), Ζερβινιό (Καμερούν)
Ίντερ Γιόβετιτς (Μαυροβούνιο), Παλάσιο- Ικάρντι (Αργεντινή), Πέρισιτς (Κροατία)
Μίλαν Μπάκα (Κολομβία), Λουίζ Αντριάνο (Βραζιλία)
Νάπολι Ιγκουαΐν (Αργεντινή), Μέερτενς (Βέλγιο), Καγεχόν (Ισπανία)
Γιουβέντους Μάντζουκιτς (Κροατία), Μοράτα (Ισπανία), Ντιμπάλα (Αργεντινή)
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ