ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορικός αγώνας ανάμεσα σε Κούβα και Ηνωμένες Πολιτείες

Ιστορικός αγώνας ανάμεσα σε Κούβα και Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα από 69 χρόνια, επισκέφτηκαν την Κούβα κατόπιν συνεννόησης των δυο χωρών για φιλική αναμέτρηση και επικράτησαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Κρις Βοντολόφσκι και Τζούλιαν Γκριν (VIDEΟ).

Το 2008 η Κούβα φιλοξένησε τις ΗΠΑ για τα προκριματικά CONCACAF στο πλαίσιο του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπερ σημαίνει ότι ήταν υποχρεωτική η μεταξύ τους αναμέτρηση. Το χθεσινό φιλικό ήταν όμως ιστορικής σημασίας, διότι για πρώτη φορά ύστερα από 69 χρόνια οι δυο χώρες αντάμωσαν μεταξύ τους επειδή το επιδίωξαν, δείγμα του ότι έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις τους.

Οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν με 2-0 στο γήπεδο "Estadio Pedro Marrero" χάρη σε γκολ των Κρις Βοντολόφσκι (62’) και Τζούλιαν Γκριν (71’), όντες κυρίαρχοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, όμως αυτό έχει τη μικρότερη σημασία σε αυτό το ματς, το οποίο έγινε για πρώτη φορά μετά το 1947 σε έδαφος της Κούβας.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ μετρούν συνολικά 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε σύνολο 12 αγώνων στην ιστορία με την Κούβα, με τον αρχηγό, Μάικλ Μπράντλεϊ, να φτάνει τις 123 διεθνείς συμμετοχές. Θυμίζουμε ότι την δεκαετία του '60 οι Αμερικανοί είχαν κηρύξει εμπάργκο στην Κούβα, με την κρίση ανάμεσα στις δυο χώρες να είναι τεράστια, αλλά φαίνεται να εξομαλύνεται.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ