ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορική δικαστική νίκη Βραζιλιάνου παίκτη εναντίον της EA Sports

Ιστορική δικαστική νίκη Βραζιλιάνου παίκτη εναντίον της EA Sports
Ίγκορ Μασιέλ

Ο Ίγκορ Μασιέλ της Ναούτικο κέρδισε 50.000$ σε δίκη που έγινε εναντίον της EA Sports. Διαβάστε γιατί αυτή η απόφαση μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο ποδόσφαιρο.

Το όνομα του Ίγκορ Μασιέλ μπορεί να μην σας θυμίζει τίποτα, αφού πρόκειται για έναν γυρολόγο μέσο που πλέον βγάζει το ψωμί του στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας με την φανέλα της Ναούτικο. Έλα όμως που ο 31άχρονος άσος πέτυχε κάτι που μπορεί υπό προϋποθέσεις να αλλάξει την ιστορία των video games.

Ο Ίγκορ, λοιπόν, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της EA Sports ( γνωστή για τις σειρές FIFA και FIFA Manager στο ποδόσφαιρο), καθώς η εικόνα του χρησιμοποιήθηκε από την EA με τον ίδιο να μην παίρνει χρήματα. Αν και στο παρελθόν παρόμοιες υποθέσεις είχαν πέσει στο κενό, αυτή τη φορά το δικαστήριο τον δικαίωσε εκδικάζοντας αποζημίωση 50.000$.

Φυσικά από την πλευρά τους οι άνθρωποι του αμερικανικού κολοσσού θα καταθέσουν έφεση με σκοπό να μην ισχύσει το συγκεκριμένο ποσό, καθώς αν παραμείνει θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για άλλους παίκτες που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η EA "πατάει" πάνω σε μία συμφωνία της Fifpro (Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) η οποία έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και τι επιπτώσεις θα έχει στο μέλλον.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ