ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιδιοκτησία σαν της οικογένειας Βαρδινογιάννη θέλει ο Ζάετς

Ιδιοκτησία σαν της οικογένειας Βαρδινογιάννη θέλει ο Ζάετς
INTIME SPORTS

Ο Βέλιμιρ Ζάετς ρωτήθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θεωρεί κατάλληλο για τις κροάτικες ομάδες και έφερε ως παράδειγμα την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όταν κατείχε την ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού.

Η σχέση του Βέλιμιρ Ζάετς με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι γνωστή... Ο Ζέκο διετέλεσε από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η συνεργασία τους απέφερε την κατάκτηση του νταμπλ. Ανεξαρτήτως της άποψης μεγάλης μερίδας των φίλων του Τριφυλλιού για τον Τζίγγερ, ο Ζάετς πάντα μιλά με θέρμη για αυτόν.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα "jutarnji.hr", μεταξύ άλλων ο Ζάετς ρωτήθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο "λαγός" απάντησε ότι οι ομάδες χρειάζονται ισχυρή ιδιοκτησία και έφερε ως παράδειγμα την οικογένεια Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν δεν την ονομάτισε.

Με βάση το παρελθόν, η αναφορά του Ζάετς μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη... Αναλυτικά η απάντηση του:

"Το ιδανικό για όλες τις ομάδες θα ήταν να περάσουν στα χέρια ιδιωτών. Αλλά η ιδιωτικοποίηση πρέπει να είναι δίκαιη και καθαρή, επιβάλλεται να εισέρχονται στις ομάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν οικονομική ευρωστία. Οι μικρές ομάδες δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνες τους. Εάν οι παίκτες δεν προσφέρουν θέαμα, η ομάδα δεν θα έχει θεατές.

Ήμουν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν στην ιδιοκτησία μιας οικογένειας που είχε διυλιστήρια, πλοία και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μία ποδοσφαιρική ομάδα δεν μπορεί να έχει κέρδη. Για αυτό και μία ομάδα χωρίς ισχυρό ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ας δούμε το παράδειγμα της Ριέκα, που υποστηρίζετε από έναν άνθρωπο με οικονομική ευρωστία. Ούτε η πολιτική του είναι να μην δαπανήσει άλλα χρήματα, ούτε έχει την επιθυμία να ρίχνει τα λεφτά του σε πηγάδι...".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ