ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήθελε ν' ανατινάξει το "Stade de France" ο τρομοκράτης

Ήθελε ν' ανατινάξει το "Stade de France" ο τρομοκράτης

Τουλάχιστον ένας εκ των δύο τρομοκρατών που έσπειρε τον πανικό στο Παρίσι είχε εισιτήριο για το Γαλλία-Γερμανία και ήθελε να μπει στο "Stade de France". Πότε έφυγε ο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πληροφορίες από την ασφάλεια του "Stade de France" αλλά και την γαλλική αστυνομία, τουλάχιστον ένας εκ των τρομοκρατών, αυτουργών του μακελειού στο Παρίσι, είχε εισιτήριο για να παρακολουθήσει το Γαλλία - Γερμανία και προσπάθησε να εισέλθει στο στάδιο.

Οι αρχές εντόπισαν τον τρομοκράτη όταν αυτός προσπάθησε να μπει στο "Stade de France" φορώντας ένα γιλέκο, ζωσμένο με εκρηκτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική αστυνομία στόχος του ήταν να προκαλέσει φονική έκρηξη στο "Stade de France", κατάμεστο από 80.000 θεατές, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Γαλλίας - Γερμανίας.

Τρία λεπτά αργότερα ένας άλλος ανατινάχθηκε κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας κι ένας τρίτος πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά σε κατάστημα McDonald, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ των θεατών, όχι όμως τέτοια που να μην είναι διακριτή η διαφορά από τις απλές κροτίδες.

Έφυγε μετά το πρώτο "μπαμ" ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, φυγαδεύτηκε και εγκατέλειψε εσπευσμένως το "Stade de France". Πότε όμως; Σύμφωνα με τη Wall Street Journal μετά την πρώτη έκρηξη και μεσολαβούντων των τριών λεπτών μέχρι τη δεύτερη. Σύμφωνα με το έντυπο των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ολάντ είχε καταλάβει ότι οι εκρήξεις δεν ήταν κροτίδες.

Διαβάστε περισσότερα:

Απώλεια για τον Ντιαρά στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Απέναντι από τον τόπο του μακελειού!

Ταξίδι "τρόμου" για Μπαρμπόζα και Γκάλο

Μόνο τρεις εφημερίδες είχαν πρώτο θέμα την τραγωδία στο Παρίσι!

Η στιγμή που ο Ολάντ ενημερώνεται για τις εκρήξεις

"Ποτέ δεν θα είναι ίδιο το Παρίσι"

"Δεν κοιμηθήκαμε όλη νύχτα"

Κοιμήθηκαν στο "Stade de France" οι Γερμανοί

#Pray4Paris

Ομάδες και αθλητές στέλνουν μηνύματα για τη Γαλλία

Συγκλονισμένος και ο αθλητικός Τύπος

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ