ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τελευταία κλήρωση της χρονιάς

Η τελευταία κλήρωση της χρονιάς

Στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής διεξάγεται στη Νιόν η κλήρωση των ημιτελικών σε Champions League και Europa League, με 4 από τις 8 ομάδες να είναι από την Ισπανία

Η τελευταία κλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου διεξάγεται την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας για τα ημιτελικά σε Champions League και Europa League, αλλά και εν συνεχεία για τους τελικούς, ποιοι θα είναι δηλαδή τυπικά γηπεδούχοι σε Λισαβόνα και Τορίνο.

Η Ισπανία φυσικά έχει κλέψει την παράσταση, καθώς έχει το 50% των ομάδων, δύο στην μία διοργάνωση και δύο στην άλλη.

Οι ημιτελικοί στο Champions League διεξάγονται 22-23 Απριλίου και 29-30 Απριλίου και ο τελικός στις 24 Μαΐου, ενώ στο Europa League οι ημιτελικοί στις 24 Απριλίου και 1 Μαΐου και ο τελικός στις 14 Μαΐου.

Οι 4 του Champions League

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπάγερν (Γερμανία)

Τσέλσι (Αγγλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Οι 4 του Europa League

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Γιουβέντους (Ιταλία)

Σεβίλλη (Ισπανία)

Βαλένθια (Ισπανία)

Στοιχεία για τους 4 του CL

*Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα ημιτελικά για 25η φορά και έχει 9 τρόπαια σε 12 τελικούς.

*Η Μπάγερν βρίσκεται στα ημιτελικά για 16η φορά και έχει 5 τρόπαια σε 10 τελικούς.

*Η Τσέλσι βρίσκεται στα ημιτελικά για 7η φορά και έχει ένα τρόπαιο σε 2 τελικούς.

*Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στα ημιτελικά για 4η φορά και έχει έναν χαμένο τελικό (1974 από Μπάγερν).

Στοιχεία για τους 4 του Europa

*Η Μπενφίκα βρίσκεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 14η φορά στην ιστορία της και έχει 2 τρόπαια σε 9 τελικούς (και τα 2 τρόπαια πρωταθλητριών/CL).

*Η Γιουβέντους βρίσκεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 15η φορά στην ιστορία της και έχει 6 τρόπαια σε 12 τελικούς (τα τρόπαια 2 CL, 1 Κυπελλούχων και 3 UEFA).

*Η Σεβίλλη βρίσκεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 3η φορά και στις 2 προηγούμενες είχε κατακτήσει το τρόπαιο (UEFA Cup 2006 & 2007).

*Η Βαλένθια βρίσκεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 6η φορά και έχει 2 τρόπαια σε 4 τελικούς (1 τρόπαιο Κυπελλούχων και ένα UEFA, οι χαμένοι τελικοί CL 2000 & 2001).

****τα στοιχεία στους 4 του CL αφορούν μόνο Champions League (παλαιότερα πρωταθλητριών), ενώ τα στοιχεία στους 4 του Europa αφορούν γενικά ευρωπαϊκές διοργανώσεις

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ