ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ρίβερ Πλέιτ απέκλεισε την Μπόκα Τζούνιορς

Η Ρίβερ Πλέιτ απέκλεισε την Μπόκα Τζούνιορς

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 1-0 την Μπόκα Τζούνιορς και προκρίθηκε στον τελικό του Copa Sudamericana. Πισκουλίτσι ο σκόρερ, έχασε πέναλτι ο Χιγλιότι και του ακυρώθηκε γκολ (videos)

Ο αντίπαλος της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία στον τελικό του Copa Sudamericana θα είναι η Ρίβερ Πλέιτ, καθώς νίκησε με 1-0 την Μπόκα Τζούνιορς στο "Μονουμεντάλ" και προκρίθηκε αφού στο πρώτο ματς του "Μπομπονέρα" δεν υπήρχε σκορ (0-0).

Ήρωας ήταν ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι, καθώς ο 30άχρονος επιτελικός μέσος πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 16' με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση με το μαγικό αριστερό του πόδι, έπειτα από σέντρα του Λεονέλ Βανχιόνι.

Όμως ήρωας ήταν και ο Μαρσέλο Μπαροβέρο, καθώς ο τερματοφύλακας της Ρίβερ μόλις στο 4ο λεπτό απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Εμανουέλ Χιγλιότι. Πέναλτι που έγινε μόλις 14ο δευτερόλεπτο του αγώνα!

Η Ρίβερ Πλέιτ απέκλεισε την Μπόκα Τζούνιορς

Η Μπόκα αδικήθηκε από ένα λάθος του βοηθού διαιτητή στο 31', καθώς το γκολ του Εμανουέλ Χιγλιότι ακυρώθηκε για οφ-σάιντ, όμως ήταν σε αντικανονική θέση δύο συμπαίκτες του και όχι αυτός. Μάλιστα στο 43' ο Χιγλιότι έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά (λίγο άουτ).

Λιγότερες οι συγκινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να... προστατεύουν το 1-0 που τους έδωσε τελικά την πρόκριση.

Διπλός είναι ο τελικός στο Copa Sudamericana (το Europa League της Νοτίου Αμερικής). Το πρώτο ματς θα γίνει στην έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεδεγίν της Κολομβίας στις 3 Δεκεμβρίου και η ρεβάνς στις 10 του μηνός στο "Μονουμεντάλ" του Μπουένος Άιρες.

Ατλέτικο Νασιονάλ και Ρίβερ Πλέιτ έχουν αμφότερες παίξει μία φορά στον τελικό της διοργάνωσης και αμφότερες δεν πήραν το τρόπαιο, η πρώτη το 2002 και η δεύτερη το 2003.

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Πεσέλα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Ρόχας, Πισκουλίτσι (84' Αουγκούστο Σολάρι), Μόρα (87' Καβενάγκι), Τεόφιλο Γκουτιέρες.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Οριόν, Μαρίν, Ντανιέλ "Κάτα" Ντίας, Φορλίν, Κολάσο, Γκάγκο (41' Φουενσαλίδα) (68' Αντρές Τσάβες), Έρμπες (86' Καστελάνι), Μέλι, Καρίσο, Καλέρι, Χιγλιότι.

*χαμένο πέναλτι 4' Χιγλιότι (απόκρουση Μπαροβέρο)

**κόκκινη 95' Ντανιέλ "Κάτα" Ντίας

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς:

Τετάρτη

Σάο Πάουλο - Ατλέτικο Νασιονάλ 1-0 [1-4 πέν.] (54' Γκάνσο) [ 0-1]

Πέμπτη

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (16' Πισκουλίτσι) [ 0-0]

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (highlights)

Ο Μπαροβέρο αποκρούει το πέναλτι του Χιγλιότι

Το γκολ του Πισκουλίτσι

Ακυρώθηκε το γκολ του Χιγλιότι

Σάο Πάουλο - Ατλέτικο Νασιονάλ 1-0 [1-4 πέν.]

Το χαμένο πέναλτι του Καρντέκ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ