ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ζενίτ απαγόρευσε τα σακίδια στις κερκίδες του "Πετρόβσκι"

A subway train hit by a explosion stays at the Tekhnologichesky Institut subway station in St.Petersburg, Russia, Monday, April 3, 2017. The subway in the Russian city of St. Petersburg is reporting that several people have been injured in an explosion on a subway train. (AP Photo/www.vk.com/spb_today via AP)
A subway train hit by a explosion stays at the Tekhnologichesky Institut subway station in St.Petersburg, Russia, Monday, April 3, 2017. The subway in the Russian city of St. Petersburg is reporting that several people have been injured in an explosion on a subway train. (AP Photo/www.vk.com/spb_today via AP) AP

Η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης οδήγησε τη Ζενίτ στη λήψη σοβαρών μέτρων ασφαλείας προς τους φιλάθλους της.

Με νωπές τις εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η διοίκηση της Ζενίτ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει την είσοδο στις κερκίδες του "Πετρόβσκι" φιλάθλων που φέρουν σακίδιο πλάτης ή κουβαλούν τσάντες μαζί τους.

Η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει από το προσεχές Σάββατο, όταν η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου θα υποδεχθεί την Άνζι για την 22η αγωνιστική της ρωσικής Premier League.

"Οι υπηρεσίες ασφαλείας του συλλόγου σας ζητούν να αποδεχθείτε αυτά τα μέτρα με κατανόηση", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου.

Η Ζενίτ και οι ποδοσφαιριστές της εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην πόλη μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό, που είχε ως αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Ο σύλλογος μοίρασε συλλυπητήριο μήνυμα, ενώ ακόμα και δύο πρώην παίκτες της ομάδας, ο Χουλκ και ο Αξέλ Βιτσέλ, που πλέον αγωνίζονται στην Κίνα, έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης.

Η τρομοκρατική ενέργεια, πάντως, δεν πτοεί τη Ρωσία, όσον αφορά στη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2017 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018. Η Αγία Πετρούπολη θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι (17 Ιουνίου) και τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών (2 Ιουλίου).

"Θα υπάρξει απόλυτη ασφάλεια και το έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια σε υψηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και του Μουντιάλ είναι εγγυημένη", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν.

Photo credits: AP Photo/www.vk.com/spb_today via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ