ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ζάλτσμπουργκ κατέκτησε το Youth League

Η Ζάλτσμπουργκ κατέκτησε το Youth League

Η Ζάλτσμπουργκ επικράτησε με ανατροπή της Μπενφίκα στον τελικό του Youth League και κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης σε επίπεδο κ-19.

Η Ζάλτσμπουργκ αναδείχθηκε νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης κ-19, επικρατώντας με 2-1 στον τελικό κόντρα στην Μπενφίκα μετά από ανατροπή στο Youth League.

Στη διοργάνωση Νέων του Champions League, από όπου έχουν περάσει παίκτες όπως ο Λερούα Σανέ, ο Κινγκσλέ Κομάν, ο Ρενάτο Σάντσες και ο Μάρκους Ράσφορντ, οι Αυστριακοί βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 από τους Λουζιτανούς μετά από το ένατο γκολ σε έντεκα παιχνίδια στη διοργάνωση από τον Ζοζέ Γκόμες στο 29'.

Μέσα σε πέντε λεπτά, όμως, οι δύο αλλαγές του Μάρκο Ρόζε έφεραν τα πάνω κάτω. Πρώτα ο Πάτσον Ντάκα στο 72' ισοφάρισε και στο 76' ο Αλεξάντερ Σμιτ έκανε το 2-1 για την Ζάλτσμπουργκ.

Το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα και μετά από την Παρί Σεν Ζερμέν (5-0), την Ατλέτικο (2-1) και την Μπαρτσελόνα (2-1), η αυστριακή ομάδα υπέταξε ακόμα έναν μεγάλο αντίπαλο, φτάνοντας στην πρώτη κατάκτηση του θεσμού στην ιστορία της.

Η Ζάλτσμπουργκ διαδέχεται την Μπαρτσελόνα που κατέκτησε την πρώτη διοργάνωση το 2014 και την Τσέλσι που πανηγύρισε τις δύο επόμενες.

Photo credits: twitter UEFA Youth League

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ