ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA τιμώρησε την Ντινάμο Κιέβου και τον ρατσισμό

Η UEFA τιμώρησε την Ντινάμο Κιέβου και τον ρατσισμό
© REUTERS

Βαριά "καμπάνα" στη Ντινάμο Κιέβου για τη ρατσιστική συμπεριφορα οπαδών της κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τσέλσι επέβαλε η UEFA. Διαβάστε αναλυτικά.

Η αναμέτρηση Ντινάμο Κιέβου-Τσέλσι που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου στην Ουκρανία ειχε στιγματιστεί από τη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα την επίθεση σε τέσσερις μαύρους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες, και έναν μήνα αργότερα ήρθαν οι αναπόφευκτες συνέπειες για το σύλλογο.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να δώσει η Ντινάμο Κιέβου κεκλεισμένων των θυρών τα τρία επόμενα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια ενώ επιπρόσθετα οι Ουκρανοί είναι υποχρωμένοι να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Η τιμωρία για το τρίτο κατά σειρά εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι με αναστολή, κάτι που σημαίνει πως θα εφαρμοστεί μόνο εάν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια υπάρχει παρόμοια παραβατική συμπεριφορά από τους οπαδούς της.

Το επόμενο πάντως εντός έδρας παιχνίδι της Ντινάμο είναι απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 9 Δεκεμβρίου, σε ένα ματς που θα διεκδικήσει την πρόκριση στους "16" του Champions League χωρίς οπαδούς στο πλευρό της...

Σημειώνεται πως στις αρχές του 2015 η Ντινάμο είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.000 λιρών εξαιτιας ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της κατά τη διάρκεια του αγώνά με την Έβερτον για το Europa League, ενώ στο επόμενο παιχνίδι της απέναντι στη Φιορεντίνα η UEFA την είχε τιμωρήσει βάζοντας λουκέτο σε ορισμένες θύρες του γηπέδου.

Επιπλέον, οπαδοί της ουκρανικής ομάδας είχαν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια πριν από τον αγώνα με την Τσέλσι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχαν επιτεθει σε 30 εκδρομείς οπαδούς των Λονδρέζων, προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών εξ αυτών.

Η επίθεση σε μαύρους οπαδούς κατά τη διάρκεια του Ντινάμο Κιέβου-Τσέλσι:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ