ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA δεν θα στηρίξει τον Πλατινί

Η UEFA δεν θα στηρίξει τον Πλατινί

Τα μέλη της UEFA προσανατολίζονται στη στήριξη του προέδρου της ασιατικής ομοσπονδίας, Σεΐχη Σαλμάν, για τις εκλογές για την προεδρία της FIFA, μετά τα όσα διαδραματίζονται με τον Μισέλ Πλατινί.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών της UEFA έδωσαν ένα μήνα στον Μισέλ Πλατινί, προκειμένου να απεμπλακεί από τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη FIFA και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τα χρήματα που έλαβε από τον Σεπ Μπλάτερ. Ωστόσο, παρασκηνιακά έχει αρχίσει η συζήτηση για τον άνθρωπο ο οποίος θα στηριχτεί από την Ευρώπη, εν όψει των αρχαιρεσιών για την προεδρία της FIFA, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτός είναι ο πρόεδρος της Ασιατικής Ομοσπονδίας, καταγόμενος από το Μπαχρέιν, σεΐχης Σαλμάν μπιν Ιμπραΐμ Αλ Καλιφά. Ο Σαλμάν αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του την Τρίτη (20/10) και εκτός της Ασίας και της Ευρώπης, φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αφρικής.

Επίσημα, στην UEFA δεν έχει αποφασιστεί το παραμικρό, αλλά όπως συζητείται στη Ζυρίχη, το περιθώριο που δόθηκε στον Μισέλ Πλατινί, ώστε να αποδείξει την αθωότητα του είναι μικρό. Συνεπώς, τα μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εκτιμούν ότι το κύρος του νυν προέδρου τους έχει πληγεί και αναζητούν έναν άλλο υποψήφιο, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές για να του παρέχουν την υποστήριξη τους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ