ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Τσέλσι απολογήθηκε στους Κινέζους για τον Κένεντι

CAPTION CORRECTS THE NAME - Arsenal's Mohamed El Neny, left, tackles Chelsea's Kenedy during the second half of their friendly soccer match in Beijing, Saturday, July 22, 2017. Chelsea beat Arsenal 3-0. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
CAPTION CORRECTS THE NAME - Arsenal's Mohamed El Neny, left, tackles Chelsea's Kenedy during the second half of their friendly soccer match in Beijing, Saturday, July 22, 2017. Chelsea beat Arsenal 3-0. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Η Τσέλσι εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση προς τον κινεζικό λαό, λόγω των προσβλητικών posts του Κένεντι. Προσπάθησε να απολογηθεί και ο Βραζιλιάνος, αλλά απογοήτευσε ξανά!

Οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης το καλοκαίρι ταξιδεύουν σε Ασία και Αμερική κάνοντας... άνοιγμα σε αυτές τις σπουδαίες αγορές, έτσι και η Τσέλσι φέτος που έπαιξε με την Άρσεναλ στην Κίνα και έχει ταξιδέψει ήδη στην Σινγκαπούρη.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν και τόσο καλά, όχι αγωνιστικά, καθώς οι "μπλε" νίκησαν 3-0 τους "κανονιέρηδες", ούτε από άποψη τραυματισμών, καθώς ο Πέδρο τελικά είναι υγιής (είχε σύγκρουση με τον Οσπίνα).

Το πρόβλημα προέκυψε στα social media, καθώς ο 21άχρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ-χαφ, Κένεντι, προσέβαλε τους Κινέζους με το απαράδεκτο post του.

Ανέβασε λοιπόν ένα video στο οποίο λέει κάποιες ανοησίες, ενώ έχει γράψει "Porra China", το οποίο κατά κάποιον τρόπο σημαίνει... "Γαμημένη Κίνα". Έβαλε επίσης και φωτογραφία με έναν Κινέζο φύλακα να κοιμάται, γράφοντας "Ξύπνα ηλίθια Κίνα".

Στο φιλικό με την Άρσεναλ αποδοκιμάστηκε από τους Κινέζους φιλάθλους, ενώ προσπάθησε να απολογηθεί με νέο ποστάρισμα, αναφέροντας πως το "Porra" σημαίνει "μεγάλη αγκαλιά". Δεν είναι έτσι.

Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει πια στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram, ενώ η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Κυριακής, στα αγγλικά και στα κινεζικά.

Ο σύλλογος λοιπόν δηλώνει ξαφνιασμένος και απογοητευμένος από τον νεαρό παίκτη, για την προσβολή προς τον κινεζικό λαό, του οποίου πλήγωσε τα αισθήματα.

Η Τσέλσι λοιπόν ζήτησε συγγνώμη και τόνισε πως η συμπεριφορά του Κένεντι δεν αντιπροσωπεύει τον σύλλογο και εν συνεχεία ανέφερε πόσο πολύ σέβεται και αγαπά την Κίνα και το λαό της.

Οι "μπλε" ολοκλήρωσαν την ανακοίνωση τονίζοντας πως άκουσαν προσεκτικά την κριτική και αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για το μέλλον.

AP Photo/Mark Schiefelbein





TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ