ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ρωσία απαγόρευσε το γήπεδο της Ροστόβ που ενέκρινε η UEFA

Rostov's goalkeeper Nikita Medvedev, left, watches as Manchester United's Henrikh Mkhitaryan scores a goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Rostov and Manchester United in Rostov-on-Don, Russia, Thursday, March 9, 2017. (AP Photo/Denis Tyrin)
Rostov's goalkeeper Nikita Medvedev, left, watches as Manchester United's Henrikh Mkhitaryan scores a goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Rostov and Manchester United in Rostov-on-Don, Russia, Thursday, March 9, 2017. (AP Photo/Denis Tyrin) AP

Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν επιτρέπει στη Ροστόβ να αγωνιστεί στο γήπεδό της λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, για τον οποίο είχε δώσει "πράσινο φως" η UEFA προ ημερών.

Η Ροστόβ δεν θα μπορεί να αγωνίζεται στην έδρα της στους πρώτους αγώνες του ρωσικού πρωταθλήματος, όπως απεφάνθη η εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι πολύ άσχημη και σε αρκετά σημεία υπάρχει μόνο χώμα και καθόλου χορτάρι, με συνέπεια η ρωσική ΠΟ να εκδώσει ανακοίνωση την Τετάρτη με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση.

"Η ποινή επιβάλλεται μέχρι να διευθετηθούν τα αναγνωρισμένα προβλήματα και οι αγωνιστικοί χώροι εναρμονιστούν με τις προϋποθέσεις των κανονισμών", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε προβεί σε επίσημο διάβημα στην UEFA, ζητώντας τη μετάθεση του αγώνα με τη Ροστόβ για τη φάση των 16 του Europa League σε άλλο γήπεδο, ωστόσο οι Ευρωπαίοι αποκρίθηκαν ότι δεν τίθεται πρόβλημα με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του "Ολίμπ-2".

Μάλιστα, η ρωσική ομάδα συμφώνησε να μην προπονείται στο γήπεδο τις ημέρες πριν από τον αγώνα, ώστε να μην επιβαρύνει την κατάσταση, ωστόσο η εικόνα δεν βελτιώθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν εξαγριωμένος στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα.

"Είχα μία σύντομη επαφή με έναν άνθρωπο της UEFA όταν κοίταζα το γήπεδο και όταν του εξέφρασα τις ανησυχίες μου, ο κύριος μου είπε ότι οι παίκτες είναι ασφαλισμένοι και εάν συμβεί κάτι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα", είχε πει ο Πορτογάλος προπονητής.

Photo credits: AP Photo/Denis Tyrin

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ