ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 2-0 την Ατλέτικο Νασιονάλ στον 2ο τελικό του "Μονουμεντάλ" και κατέκτησε για 1η φορά στην ιστορία της το Copa Sudamericana. Από κόρνερ του Πισκουλίτσι και τα δύο γκολ! (videos)

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς νίκησε με 2-0 την Ατλέτικο Νασιονάλ στο "Μονουμεντάλ", στον δεύτερο τελικό, με τον πρώτο στην Κολομβία να έχει λήξει ισόπαλος με 1-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο επιτελικός μέσος της ομάδας του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι, καθώς και τα δύο γκολ μέσα σε διάστημα 5 λεπτών προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ με το εκπληκτικό αριστερό του πόδι, ενώ σκόραραν με κεφαλιά οι αμυντικοί, Γκαμπριέλ Μερκάδο και Χερμάν Πεσέλα.

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Στο πρώτο ημίχρονο κορυφαίος ήταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας των Κολομβιανών, Φράνκο Αρμάνι, ο οποίος 5 φορές σταμάτησε τον Κολομβιανό επιθετικό των Αργεντινών, Τεόφιλο Γκουτιέρες!

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Στο 55' όμως δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του από την εξαιρετική κεφαλιά του Γκαμπριέλ Μερκάδο, ο οποίος είχε προωθηθεί για την εκτέλεση κόρνερ από το μαγικό αριστερό πόδι του Λεονάρντο Πισκουλίτσι και άνοιξε το σκορ.

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Ο "Πίσκου" έκανε εκ νέου το... μαγικό του μόλις 4 λεπτά αργότερα, καθώς το "10άρι" της Ρίβερ εκτέλεσε ξανά κόρνερ από αριστερά στο 59', σε μία φάση... καρμπόν με αυτή του 1-0, ένας άλλος αμυντικός, ο Χερμάν Πεσέλα αυτήν την φορά, έκανε με κεφαλιά το 2-0.

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Υπενθυμίζουμε πως το Copa Sudamericana είναι η δεύτερη διεθνής διοργάνωση της Νοτίου Αμερικής (1η το Copa Libertadores), είναι ανάλογο του Europa League δηλαδή σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ υπάρχει από το 2002.

Στο παρελθόν Ρίβερ και Ατλέτικο είχαν φτάσει άλλη μία φορά στον τελικό και δεν τα είχαν καταφέρει. Αμφότερες όμως έχουν στην συλλογή τους το σπουδαιότερο τρόπαιο της Νοτίου Αμερικής, το Copa Libertadores. Η Ρίβερ Πλέιτ το έχει κατακτήσει δύο φορές (1986, 1996) και η Ατλέτικο Νασιονάλ μία (1989).

Η Ρίβερ Πλέιτ δηλαδή κατακτά τον 3ο της διεθνή τίτλο, στο πλαίσιο της ηπείρου της όμως, καθώς έχει κατακτήσει και το διηπειρωτικό κύπελλο το 1986 (1-0 την Στεάουα Βουκουρεστίου στο Τόκιο).

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Πεσέλα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Πόνσιο (82' Κρανεβίτερ), Κάρλος Σάντσες, Ρόχας, Πισκουλίτσι (90' Ντριούσι), Μόρα, Τεόφιλο Γκουτιέρες (80' Καβενάγκι).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (5-3-2): Αρμάνι, Μποκανέγκρα, Νάχερα (65' Μουρίγιο), Αλέξις Ενρίκες, Χουάν Βαλένσια, Φαρίντ Ντίας (66' Χουισάο), Μπερνάλ, Μεχία, Καρδόνα, Μπερίο (73' Κάρδενας), Λουίς Κάρλος Ρουίς.

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο έκανε δηλώσεις και ξέσπασε σε κλάματα...

Ο εξαιρετικός, Λεονάρντο Πισκουλίτσι (15)...

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Φανταστικό κλίμα πριν την σέντρα...

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Μαρσέλο Γκαγιάρδο και Χουάν Κάρλος Οσόριο...

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana

Οι κατακτήσεις

Μπόκα Τζούνιορς 2 (2004, 2005) [Αργεντινή]

Λίγκα ντε Κίτο 1 (2009) [Εκουαδόρ]

Σαν Λορένσο 1 (2002) [Αργεντινή]

Σιενσιάνο 1 (2003) [Περού]

Πατσούκα 1 (2006) [Μεξικό]

Αρσενάλ Σαραντί 1 (2007) [Αργεντινή]

Ιντερνασιονάλ 1 (2008) [Βραζιλία]

Ιντεπεντιέντε 1 (2010) [Αργεντινή]

Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε 1 (2011) [Χιλή]

Σάο Πάουλο 1 (2012) [Βραζιλία]

Λανούς 1 (2013) [Αργεντινή]

Ρίβερ Πλέιτ 1 (2014) [Αργεντινή]

Ρίβερ Πλέιτ - Ατλέτικο Νασιονάλ 2-0 (highlights)

Ρίβερ Πλέιτ - Ατλέτικο Νασιονάλ 2-0 (extended highlights)

Το γκολ του Γκαμπριέλ Μερκάδο

Το γκολ του Χερμάν Περέλα

Η απονομή στην Ρίβερ Πλέιτ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ