ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ρεάλ βλέπει... ιταλικούς εφιάλτες στην Ευρώπη!

Η Ρεάλ βλέπει... ιταλικούς εφιάλτες στην Ευρώπη!

Η Ρεάλ είναι το φαβορί κόντρα στη Ρόμα αλλά για να φτάσει στους "8" του CL πρέπει να σπάσει μία τρομερή κατάρα. Αυτή που την θέλει να στραπατσάρεται κάθε φορά που αντιμετωπίζει ιταλικές ομάδες σε νοκ-άουτ ματς από το 1988! Διαβάστε το story.

Οι άνθρωποι της Ρόμα δεν πρέπει να πέταξαν και τη σκούφια τους στο άκουσμα της Ρεάλ ως αντιπάλου τους στη φάση των "16" του Champions League, με δεδομένη την μεγάλη ποιότητα των Μαδριλένων, όμως υπάρχει ένα γεγονός που μπορούν να το έχουν στο βάθος του μυαλού τους και να αντλούν δύναμη και αισιοδοξία.

Αυτό έχει να κάνει με μία απίστευτη αρνητική παράδοση που κατατρέχει την δεκάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς από το 1988 και μετά και σε οκτώ συνολικά νοκ-άουτ αναμετρήσεις της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με εκπρόσωπο από την Ιταλία, μετράει ισάριθμους αποκλεισμούς!

Η Γιουβέντους είναι η ομάδα που την έχει πληγώσει περισσότερο από κάθε άλλη, αποκλείοντάς την 4 φορές στο Champions League, ενώ μετράει επίσης δύο αποκλεισμούς από τη Μίλαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 και έναν αποκλεισμό από Τορίνο και Ρόμα.

Για να βρει κανείς πρόκριση των "μερένγκες" απέναντι σε ιταλική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πρέπει να πάει στο μακρινό... 1987, όταν είχαν αποκλείσει τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σεζόν 1987-88) με 3-1 συνολικό σκορ.

Δείτε τους 8 σερί αποκλεισμούς της Ρεάλ απέναντι σε ιταλικές ομάδες:

►1988-89: Ρεάλ vs Μίλαν - Ημιτελικά Κυπέλλου Πρωταθλητριών

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε στα προημιτελικά την κάτοχο του τροπαίου Αϊντχόφεν (3-2 το συνολικό σκορ) όμως στα ημιτελικά έπεσε πάνω στη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι και της ολλανδικής "αγίας τριάδας" (Φαν Μπάστεν-Γκούλιτ-Ράικαρντ) και πήρε ένα σκληρό μάθημα. Στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη προηγήθηκε με τον Ούγκο Σάντσες στο 42' αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 77' από τον Φαν Μπάστεν, ενώ ο αγώνας ρεβάνς του Μιλάνου εξελίχτηκε σε έναν non-stop εφιάλτη για τους Μαδριλένους. Οι "ροσονέρι" πραγματοποίησαν μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης και διέλυσαν με 5-0 τη Ρεάλ έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ: Αντσελότι, Ράικαρντ, Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν και Ντοναντόνι.

Ρεάλ - Μίλαν 1-1

Μίλαν - Ρεάλ 5-0

►1989-90: Ρεάλ vs Μίλαν - 2ος γύρος Κυπέλλου Πρωταθλητριών

Ένα χρόνο μετά το "χαστούκι" από την Μίλαν στους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης συναντήθηκε ξανά με τους "ροσονέρι", αυτή τη φορά για τον δεύτερο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει... Οι Μιλανέζοι πήραν προβάδισμα επικρατώντας 2-0 στο πρώτο ματς στο "San Siro" χάρη στα γρήγορα γκολ των Ράικαρντ (9') και Φαν Μπάστεν (14' πέναλτι) ενώ στη ρεβάνς του "Santiago Bernabéu" το γκολ του Εμίλιο Μπουτραγκένιο στο 45' δεν έφτασε στους "μερένγκες". Η ομάδα της Μαδρίτης έφερε μάλιστα γούρι στη Μίλαν καθώς και τη δεύτερη φορά που την απέκλεισε έφτασε στο τέλος της σεζόν στην κατάκτηση του δεύτερου σερί Πρωταθλητριών, ούσα ακόμα και σήμερα η τελευταία ομάδα στη διοργάνωση που πανηγύρισε δύο συνεχόμενα τρόπαια.

Μίλαν - Ρεάλ 2-0

Ρεάλ - Μίλαν 1-0

►1991-92: Ρεάλ vs Τορίνο - Ημιτελικά Κυπέλλου UEFA

Τη σεζόν που η Μπαρτσελόνα νικούσε στον τελικό του "Wembley" τη Σαμπντόρια και σκαρφάλωνε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ, η τότε επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ έφτανε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Εκεί η ομάδα που της έκοψε το δρόμο προς το τρόπαιο ήταν η Τορίνο: η "βασίλισσα" νίκησε με ανατροπή 2-1 στο πρώτο ματς στο σπίτι της (60' Χάτζι, 65' Ιέρο / 58' Καζαγκράντε) αλά στη ρεβάνς η "γκρανάτα" έκανε την ανατροπή με τα γκολ των Ρικάρντο Ρότσα (7' αυτογκόλ) και Φούζι (77') και πήρε το εισιτήριο για τους διπλούς τελικούς απέναντι στον Άγιαξ.

Ρεάλ - Τορίνο 2-1

Τορίνο - Ρεάλ 2-0

►1995-96: Ρεάλ vs Γιουβέντους - Προημιτελικά Champions League

Στην φάση των ομίλων η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον πρωταθλητή Ευρώπης Άγιαξ του Λουίς Φαν Χάαλ (μάζεψε 10 πόντους έναντι 16 των Ολλανδών) και στα προημιτελικά "σταύρωσε" με τη Γιουβέντους η οποία στον δικό της όμιλο είχε τερματίσει πρώτη (με 13 βαθμούς) αφήνοντας δεύτερη τη Μπορούσια Ντόρτμουντ (9). Το πρώτο ματς έγινε στη Μαδρίτη και βρήκε την ομάδα του Χόρχε Βαλντάνο να νικάει 1-0 με γκολ του Ραούλ (20') αλλά δύο εβδομάδες αργότερα η "βέκια σινιόρα" έφερε τα πάνω-κάτω καθώς επιβλήθηκε 2-0 με γκολ των Ντελ Πιέρο (17') και Παντοβάνο (54') και πήρε το εισιτήριο για τους "4". Εκεί απέκλεισε τη Ναντ και στον τελικό της Ρώμης νίκησε τον Άγιαξ στα πέναλτι για να κατακτήσει για 2η φορά στην ιστορία της το "τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά".

Ρεάλ - Γιουβέντους 1-0 (το γκολ στο 2' 33' του video)

Γιουβέντους - Ρεάλ 2-0

►2002-03: Ρεάλ vs Γιουβέντους - Ημιτελικά Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα σε πέντε χρόνια (1998, 2000, 2002), όταν όμως κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους τη σεζόν 2002-03 έμεινε στην... προσπάθεια. Το σύνολο του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε πήρε τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα, με τους Ρονάλντο (23') και Ρομπέρτο Κάρλος (73') να χρίζονται σκόρερ όμως το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο 45' του αγώνα ο Τρεζεγκέ αποδείχτηκε καθοριστικό ενόψει της ρεβάνς. Στη μάχη του "Delle Alpi" οι Τρεζεγκέ (12'), Ντελ Πιέρο (43') και Νέντβεντ (73') έβαλαν μπροστά στο σκορ με 3-0 τη "Γιούβε", ο Μπουφόν απέκρουσε πέναλτι του Φίγκο στο δεύτερο ημίχρονο και το μόνο που κατάφερε η Ρεάλ ήταν να πετύχει το γκολ της παρηγοριάς με τον πρώην "μπιανκονέρο" (και νυν προπονητή της) Ζινεντίν Ζιντάν στο 89'. Δύο εβδομάδες αργότερα το φίλαθλο κοινό παρακολούθησε για πρώτη φορά στην ιστορία έναν "ιταλικό εμφύλιο" σε τελικό Champions League, με τη Μίλαν να νικάει με 3-2 τη Γιουβέντους στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ρεάλ - Γιουβέντους 2-1

Η Ρεάλ βλέπει... ιταλικούς εφιάλτες στην Ευρώπη!
INTIME SPORTS

Γιουβέντους - Ρεάλ 3-1

►2004-05: Ρεάλ vs Γιουβέντους - Φάση των "16" του Champions League

Μετά τον αποκλεισμό κατά σειρά σε προημιτελικά και ημιτελικά Champions League, το κακό για τη Ρεάλ απέναντι στη Γιουβέντους τρίτωσε τη σεζόν 2004-05, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πολύ νωρίτερα, στη φάση των "16" του θεσμού. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν άλλαξε τίποτα ούτε όσον αφορά στη σειρά των αγώνων ούτε στα αποτελέσματα. Το πρώτο ματς έγινε και πάλι στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ (είχε τον Βαντερλέι Λουσεμπούργκο στον πάγκο της) να νικάει 1-0 με σκόρερ τον Ελγκέρα (31'), ενώ η ρεβάνς του Τορίνου έφερι και πάλι το χαμόγελο στους Ιταλούς. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 75' με τον Τρεζεγκέ και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου εκεί ένα γκολ του Μαρσέλο Σαλαγέτα στο 116' χάρισε στη "βέκια σινιόρα" τη σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά.

Ρεάλ - Γιουβέντους 1-0

Lilian THURAM contre Zinedine ZIDANE - Real Madrid / Juventus Turin - 22.02.2005 - Champions League - C1 - largeur action duel opposition
Lilian THURAM contre Zinedine ZIDANE - Real Madrid / Juventus Turin - 22.02.2005 - Champions League - C1 - largeur action duel opposition JP THOMAS/FEP/PANORAMIC

Γιουβέντους - Ρεαλ 2-0

►2007-08: Ρεάλ vs Ρόμα - Φάση των "16" του Champions League

Η πρώτη φορά που Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόμα τέθηκαν αντιμέτωπες σε νοκ-άουτ φάση στο Champions League ήταν τη σεζόν 2007-08, με την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας να αποκλείεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά στους "16" και μάλιστα χάνοντας και τα 2 ματς από τους Ρωμαίους. Στον πρώτο αγώνα στο "Olimpico" η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 8' με τον Ραούλ, για να έρθει όμως η ανατροπή με τα γκολ των Πισάρο (24') και Αμαντίνο Μαντσίνι (58'), ενώ στη ρεβάνς οι "τζαλορόσι" επικράτησαν με το ίδιο ακριβώς σκορ, 2-1. Ο Ταντέι άνοιξε το σκορ στο 73', ο Ραούλ ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα, όμως αντί η Ρεάλ να πετύχει και δεύτερο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση είδε την εστία της να παραβιάζεται στο 92' από τον Βούτσινιτς και έτσι αποχαιρέτησε με σκυμμένο το κεφάλι τη διοργάνωση.

Δείτε video από τις δύο αναμετρήσεις, σε "Olimpico" και "Bernabeu":

►2014-15: Ρεάλ vs Γιουβέντους - Ημιτελικά Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον τίτλο του φαβορί έναντι της Γιουβέντους λίγο πριν τις δύο αναμετρήσεις τους την περασμένη σεζόν για τα ημιτελικά του Champions League, όμως το ζευγάρι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα που λαχταρά πολύς κόσμος εδώ και χρόνια δεν εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά στον μεγάλο τελικό καθώς η Γιουβέντους αποδείχτηκε ξανά ο "κακός δαίμονας" των Μαδριλένων. Στο πρώτο τους μπρα ντε φερ στο "Juventus Stadium", η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απέκτησε ένα ελαφρύ προβάδισμα με τη νίκη της με 2-1 (8' Μοράτα, 58' (πεν.) Τέβες / 27' Κριστιάνο Ρονάλντο) και στη ρεβάνς "πλήγωσε" τον (άλλοτε προπονητή της) Κάρλο Αντσελότι με έναν πρώην άσο της Ρεάλ, τον Άλβαρο Μοράτα. Οι "μπλάνκος" ενθουσίασαν το κοινό τους στο 23' με το εύστοχο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο που τους έδινε την πρόκριση εκείνη τη στιγμή άλλά στο 57' "μίλησε" ο Μοράτα (η Ρεάλ διατηρεί οψιόν για να τον πάρει πίσω), ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε από κοντά τον Κασίγιας! Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο 8ος σερί αποκλεισμός της Ρεάλ από ιταλική ομάδα σε νοκ-άουτ ζευγάρι Πρωταθλητριών/Champions League ήταν γεγονός...

Γιουβέντους - Ρεάλ 2-1

Ρεάλ - Γιουβέντους 1-1

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ