ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτόγνωρη πρεμιέρα του Τότι

Η πρωτόγνωρη πρεμιέρα του Τότι

Ο Φραντσέσκο Τότι παρακολούθησε ολόκληρο το ματς της Ρόμα κόντρα στην Ελλάς Βερόνα από τον πάγκο καθώς δεν ήταν μέσα στις τρεις αλλαγές του Ρούντι Γκαρσία. Πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στον καπιτάνο των Ρωμαίων σε πρεμιέρα Serie A!

Η έλευση του Έντιν Τζέκο στο "Olimpico" και η τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης ήταν λογικό να επηρεάσει και τον Φραντσέσκο Τότι, από τη στιγμή που ο Βόσνιος φορ θεωρείται -όπως είναι και το λογικό- ως η πρώτη επιλογή της Ρόμα για την κορυφή της επίθεσης.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως ο αρχηγός και ηγέτης της Ρόμα όχι μόνο έμεινε στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα απέναντι στην Ελλάς Βερόνα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό, με τις διορθωτικές κινήσεις του Γκαρσία να είναι οι Φάλκε, Κεϊτά και Ιμπάρμπο.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1994 και μετά που ο Φραντσέσκο Τότι συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή των "τζαλορόσι" αλλά δεν χρησιμοποιείται ούτε λεπτό, για λόγους τακτικής!

Στην πρώτη του "πραγματική" σεζόν στη Serie A, το 1994-95, ο 17χρονος τότε Τότι έπαιξε από το 1ο λεπτό στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Φότζα στο "Olimpico" και μάλιστα βρήκε δίχτυα.

Η πρωτόγνωρη πρεμιέρα του Τότι

Ο Ρούντι Γκαρσία επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Φραντσέσκο Τότι παρότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού

Στη συνέχεια έμεινε στον πάγκο σε πρεμιέρα τόσο με την Πιατσέντσα (1996) όσο και με την Μπολόνια (2002) αλλά και στις δύο περιπτώσεις μπήκε ως αλλαγή, ενώ σε άλλες τρεις περιπτώσεις (με Έμπολι το 1997, με Ουντινέζε το 2003 και με Νάπολι το 2008) ήταν εκτός αποστολής.

Από εκεί και πέρα αγωνιζόταν πάντα ως βασικός σε πρεμιέρα από το 2009, με το ματς στο "Μπεντεγκόντι" να είναι πάντως ιστορικό για τον καπιτάνο αφού περιορίστηκε στο να βλέπει τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο των αναπληρωματικών.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ