ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Πορτογαλία έκανε τη ζημιά στην Ιταλία

Η Πορτογαλία έκανε τη ζημιά στην Ιταλία

Η Πορτογαλία με γκολ του Έντερ νίκησε 1-0 την Ιταλία στο φιλικό της Γενεύης, κάτι που σημαίνει πως στο 1ο group δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 θα είναι οι Κροάτες και όχι οι Ιταλοί (video)

Η Ιταλία ηττήθηκε με 0-1 από την Πορτογαλία σε διεθνές φιλικό στην Γενεύη, έτσι δεν θα είναι στο πρώτο group δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, καθώς θα την προσπεράσει η Κροατία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έπαιζε, ο Βιεϊρίνια ήταν δεξί μπακ και η Πορτογαλία με το γκολ του επιθετικού της Μπράγκα, Έντερ, στο 52' από ασίστ του Ρικάρντο Κουαρέσμα μετά από τρομερή προσπάθεια του Ελιζέου, πήρε τη νίκη.

Μετά από 39 χρόνια!

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη της Πορτογαλίας επί της Ιταλίας έπειτα από 39 χρόνια! Η τελευταία ήταν τον Δεκέμβρη του 1976 και φυσικά κανένας παίκτες από αυτούς που έπαιξαν απόψε δεν είχε γεννηθεί τότε.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη και τα γκρουπ δυναμικότητας θα προκύψουν με βάση τα rankings της FIFA, τα οποία βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε να τα ανακοινώσει η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά λογικά θα είναι όπως εμφανίζονται παρακάτω.

ΙΤΑΛΙΑ: Σίριγκου, Ντε Σίλιο (73' Πασκουάλ), Μπονούτσι, Ρανόκια, Νταρμιάν, Πίρλο, Σοριάνο (58' Φράνκο Βάσκες), Μπερτολάτσι (76' Παρόλο), Καντρέβα (64' Γκαμπιαντίνι), Ελ Σααραουί (68' Σανσόνε), Ιμόμπιλε (68' Μάτρι).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο, Βιεϊρίνια (46' Σέντρικ), Ζοζέ Φόντε, Μπρούνο Άλβες (59' Ντανιέλ Καρίσο), Φάμπιο Κοεντράο (24' Ελιζέου), Ντανίλο Περέιρα, Τιάγκο Μέντες (46' Άντριεν Σίλβα), Ζοάο Μοουτίνιο, Κουαρέσμα (87' Πίτσι), Σιλβέστρε Βαρέλα (76' Νανί), Έντερ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ουαλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κροατία

2ο γκρουπ: Ιταλία, Σλοβακία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Δανία, Βοσνία

3ο γκρουπ: Πολωνία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Β. Ιρλανδία, Σερβία, Ελλάδα

4ο γκρουπ: Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Μαυροβούνιο, Εσθονία

5ο γκρουπ: Κύπρος, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Μολδαβία

6ο γκρουπ: Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα

Ιταλία - Πορτογαλία 0-1

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ