ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Παρί θα αγοράσει πιο ακριβά τον Νεϊμάρ

Barcelona's Neymar shouts during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Barcelona and Juventus at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 19, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Barcelona's Neymar shouts during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Barcelona and Juventus at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 19, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Η Παρί ζητάει από την Μπαρτσελόνα να αγοράσει πιο ακριβά τον Νεϊμάρ κι οι Καταλανοί δεν δέχονται, την ώρα που ο πατέρας του εισπράττει απίστευτο μπόνους για την ανανέωση που έγινε τον Μάρτιο!

Οι επίσημες συζητήσεις μεταξύ Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ είναι γεγονός. Όπως αποκαλύπτει η καταλανική " Sport", οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να διαπιστωθεί ποια είναι η ιδανικότερη μέθοδος ολοκλήρωσης της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι Γάλλοι αποφάσισαν να μιλήσουν με τους "μπλαουγκράνα" μετά από "τρία χρόνια 'Ψυχρού Πολέμου'", όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος και Μάρκο Βεράτι, στις οποίες η Μπαρτσελόνα προσέγγιζε την Παρί εισπράττοντας άγνοια.

Ο γενικός διευθυντής της Παρί, Ζαν Κλοντ Μπλαν, κάλεσε τους αξιωματούχους των κυπελλούχων Ισπανίας σε ραντεβού για το ζήτημα του Νεϊμάρ, με τον σύλλογο να προσπαθεί να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποδέσμευσης των 222.000.000 ευρώ του Βραζιλιάνου, η οποία συνδέεται με πολύ υψηλή φορολογία.

Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑ 45%

Ο Μπλαν ζητάει από τους Καταλανούς η μετακίνηση να γίνει με μορφή μεταγραφής και όχι ο Νεϊμάρ να πληρώσει τη ρήτρα για να μείνει ελεύθερος. Και έχει περίπου... εκατό εκατομμύρια λόγους γι' αυτό.

Μετά από εισήγηση της LFP, η Εφορία δεν φορολογεί με ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος ποδοσφαιριστές που πληρώνουν τη ρήτρα τους για να μείνουν ελεύθεροι και να μετακινηθούν σε άλλον σύλλογο. Ως εκ τούτου, ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε ο Νεϊμάρ θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση μετακίνησης του παίκτη στην Παρί με ενεργοποίηση της ρήτρας.

Παρ' όλα αυτά, στη Γαλλία τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εάν ο σύλλογος δώσει τα χρήματα στον Νεϊμάρ για να καλύψει τη ρήτρα του, τότε οι γαλλικές εφοριακές αρχές θα θεωρήσουν αυτήν την επιταγή προκαταβολή μισθού και με βάση το μέγεθος του ποσού, θα χρειαστεί να επιβληθεί φόρος εισοδήματος 45%, ήτοι ένα "φιρμάνι" περίπου στα 100.000.000 ευρώ.

Η ΠΑΡΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ

Οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για το ζήτημα και αναζητούνται λύσεις. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει διάθεση να χαλάσει τη μεταγραφή αλλά ούτε θα κάνει όλα τα χατίρια της Παρί, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να έχει κανένα επιπλέον όφελος πλην του οικονομικού, που ούτως ή άλλως είναι δρομολογημένο λόγω της ρήτρας.

Γι' αυτόν τον λόγο, αρχικά η Μπαρτσελόνα δεν δεχόταν να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Παρί, ώστε ο παίκτης να μετακινηθεί με μεταγραφή έστω κι αν χρειαστεί οι Άραβες να δώσουν στους Καταλανούς παραπάνω χρήματα από τη ρήτρα των 222.000.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, το ποσό θα λογιζόταν ως ποσό συνδιαλλαγής δύο εταιριών και η Παρί δεν θα φορτωνόταν τον φόρο εισοδήματος του Νεϊμάρ.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, οι Καταλανοί φέρονται διατεθειμένοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ένα μεγαλύτερο ποσό, κάτι που θα καθοριστεί μετά από την 31η Ιουλίου.

26.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Και την ώρα που όλα δείχνουν ότι ο Νεϊμάρ θα φύγει από την Μπαρτσελόνα και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Παρίσι, ο πατέρας και ατζέντης του 25χρονου Βραζιλιάνου ετοιμάζεται να εισπράξει προμήθεια 26.000.000 ευρώ για την ανανέωση του συμβολαίου που έγινε τον Μάρτιο!

Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία για αναπροσαρμογή του συμβολαίου τον Οκτώβριο, με τον ετήσιο μισθό του Νεϊμάρ να αυξάνεται σε 15.000.000 ευρώ και παράλληλα να καθορίζεται η ρήτρα αποδέσμευσής του για κάθε χρόνο συνεργασίας. Παρ' όλα αυτά, τα συμβόλαια υπογράφηκαν μερικούς μήνες αργότερα, στις 16 Μαρτίου του 2017.

Σε αυτά προβλεπόταν και προμήθεια προς τον πατέρα του παίκτη, η οποία έπρεπε να καταβληθεί την τελευταία ημέρα του Ιουλίου.

Φυσικά, όταν έμπαιναν οι υπογραφές σε εκείνα τα συμβόλαια, κανείς δεν είχε στο μυαλό του αυτό που θα επακολουθούσε, ωστόσο οι Καταλανοί έπεσαν θύματα της ίδιας της συμφωνίας τους με τον Νεϊμάρ, που θα κρατούσε μαζί τις δύο πλευρές μέχρι το 2021.

Photo Credits: AP Photo/Emilio Morenatti

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ