ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μόλυνση του περιβάλλοντος απειλεί το Κόπα Αμέρικα

Η μόλυνση του περιβάλλοντος απειλεί το Κόπα Αμέρικα

Η Χιλή αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν την διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα.

Η Χιλή είναι έτοιμη να διοργανώσει το Κόπα Αμέρικα αλλά η μόλυνση του περιβάλλοντος στην πόλη Temuco και στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο, όπου οι διοργανωτές θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Εκουαδόρ στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά, προβληματίζει τους διοργανωτές.

Το Σαντιάγκο έχει 6 εκατομμύρια πληθυσμό και μαζί με την πόλη Τemuco θεωρούνται δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Οι ρύποι που εκπέμπουν τα οχήματα και οι βιομηχανίες, σε συνδυασμό με την γεωγραφική τοποθεσία των δύο πόλεων, δημιούργησαν σύννεφα καπνού πάνω από τις δύο πόλεις.

Στην πρωτεύουσα της Χιλής συνολικά, θα γίνουν 8 ματς συμπεριλαμβανομένου και του τελικού στις 4 Ιουλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της χώρας πήρε μέτρα απαγορεύοντας σε 300.000 οχήματα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους ενώ περίπου 800 εργοστάσια έμειναν κλειστά.

Επίσης, συμβούλεψαν τον κόσμο να μην κάνουν αθλητικές δραστηριότητες ώστε να αποφύγουν την έκθεση στο μολυσμένο περιβάλλον. Στο Σαντιάγκο ήταν η 10η φορά από την αρχή της χρονιάς που η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για περιβαλλοντικά θέματα.

" Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο καπνός και η μόλυνση του περιβάλλοντος επηρεάζουν την υγεία και την απόδοση των αθλητών. Μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες. Όχι πολύ, αλλά στις λεπτομέρειες φαίνεται", δήλωσε ο Λούις Μάγια, αθλήατρος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ