ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μικτή Μπαρτσελόνα-Ρεάλ που προκαλεί δέος!

Η μικτή Μπαρτσελόνα-Ρεάλ που προκαλεί δέος!

Όταν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ενώνουν τις δυνάμεις τους, το ποδόσφαιρο χλευάζει τον θάνατο. Διαβάστε μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστές παιδιά της Τανζανίας.

Εάν υπάρχει μία ασθένεια σε κάποιο μέρος του κόσμου που αποτελεί μάστιγα και κατάρα ταυτόχρονα για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή, τότε αυτή δεν είναι άλλη από τον αλμπινισμό στην Τανζανία.

Πρόκειται για μία γενετική ασθένεια που έχει ως συνέπεια να απουσιάζει το χρώμα από το δέρμα και τα μαλλιά των ανθρώπων, με την ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη να είναι πως, εμπνευσμένοι από τους τοπικούς μύθους, οι κάτοικοι θεωρούν πως τα σώματα των αλμπίνων θα τους φέρουν πλούτη και τύχη στη ζωή τους.

Αποτέλεσμα τραγικό; Οι επιθέσεις κατά των αλμπίνων έχουν αυξηθεί σε κατακόρυφο βαθμό, με τους δράστες να φτάνουν σε σημείο... κανιβαλισμού, κόβοντας χέρια και άλλα μέλη του σώματός τους για να τα πουλήσουν σε εύπορους αγοραστές έναντι αδράς αμοιβής (το ποσό για την πώληση ενός μέλους σώματος ενδέχεται να φτάνει και τα 5.000 ευρώ).

Υπάρχει όμως απάντηση απέναντι σε όλη αυτή τη θηριωδία. Πολλά από τα νέα παιδιά που πάσχουν από αλμπινισμό δημιούργησαν μία ποδοσφαιρική ομάδα, την Albino United, με τον υπεύθυνο της ομάδας να έχει μία άκρως ευρηματική ιδέα: έστειλε επιστολή στις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ενημερώνοντάς τους για την προσπάθεια που καταβάλλουν κόντρα σε θεούς και δαίμονες και οι δύο ισπανικοί σύλλογοι έστειλαν άμεσα εμφανίσεις τους!

Η μικτή Μπαρτσελόνα-Ρεάλ που προκαλεί δέος!

Πλέον η Albino United αποτελεί μία ομάδα που όμοιά της δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο, με τους μισούς ποδοσφαιριστές της να φορούν εμφανίσεις της Ρεάλ και οι άλλοι μισοί της Μπαρτσελόνα και με τους αγώνες της να διεξάγονται μετά τη δύση του ηλίου για να μην καίει ο ήλιος το δέρμα των παικτών.

Ακόμα πιο σημαντικό πάντως από τους αγώνες που δίνουν είναι πως χάρη σε αυτές τις διάσημες φανέλες, τα παιδιά αυτά όχι μόνο έχουν σταματήσει πλέον να πέφτουν θύματα επιθέσεων και απειλών αλλά αντιμετωπίζονται με δέος και θαυμασμό από τους υπόλοιπους.

Ουσιαστικά οι φανέλες αυτές τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Τους επιτρέπουν να είναι ζωντανοί...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ