ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η "κατάρα" του "μπλε σταδίου"

Η "κατάρα" του "μπλε σταδίου"

Σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια, εγκαινιάστηκε το "Estadio Azul", στην Πόλη του Μεξικού. Ένα γήπεδο "καταραμένο" για τον εκάστοτε γηπεδούχο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Οκτωβρίου 1946, όταν εγκαινιάστηκε το "Estadio Olímpico de la Ciudad de los Deportes", σήμερα γνωστό ως "Estadio Azul". Μετά από 69 χρόνια, μια "κατάρα" κυνηγά το γήπεδο που βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού. Αυτή που δεν επιτρέπει στο γηπεδούχο, να κατακτήσει τίτλο πρωταθλήματος.

Αρχικά το "Estadio Azul" προοριζόταν για αγώνες αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Το πρώτο ματς, ήταν αυτό της Πούμας με τους Αγκιλούτσος του Στρατιωτικού Κολλεγίου. Ίσως αυτός ο λόγος, ο αρχικός προορισμός χρήσης του, να αποτέλεσε κακό οιωνό.

Το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς, διεξήχθη το 1947. Η μεξικάνικη, Βέρακρους, υποδέχθηκε την αργεντίνικη, Ράσινγκ Κλουμπ. Το ίδιο έτος (1947), η Ατλάντε στέφθηκε πρωταθλήτρια Μεξικού. Ωστόσο δεν το έκανε ως γηπεδούχος (το ματς ήταν Λεόν-Ατλάντε), ούτε σε τελικό. Της αρκούσε η "λευκή" ισοπαλία κόντρα στη Λεόν, για την τελευταία αγωνιστική. Το ματς διεξήχθη στο "Estadio Azul", ωστόσο από... σπόντα. Ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Γκουαναχούτο (έδρα της Λεόν) αλλά η επιδημία στην ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε τη μετάθεση της έδρας.

Η "κατάρα" του "μπλε σταδίου"

Το "Μπλε στάδιο", όπως είναι η μετάφρασή του ("Estadio Azul") από τα ισπανικά, υπήρξε έδρα των Ατλάντα και Αμέρικα από το 1947 έως το 1955, αλλά και της Νεκάξα από το 1950 έως το 1955. Το 1996 καθιερώθηκε ως έδρα της Κρους Ασούλ. Τότε ήταν που μετονομάστηκε σε "Estadio Azul".

Στο χειμερινό πρωτάθλημα του 1996, έφθασε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αλλά έπεσε θύμα της "κατάρας". Στο αντίστοιχο του 1997 κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά δεν το έκανε εντός έδρας. Το έκανε στη Λεόν, στη ρεβάνς του τελικού των δύο ομάδων.

Η "κατάρα" του "μπλε σταδίου"

Στο πρωτάθλημα του 1999, η Πατσούκα πήρε τον τίτλο επί της Κρους Ασούλ μέσα στο "Estadio Azul". Ίδιο το σενάριο, με πρωταγωνίστρια όμως της Μοντερέι στο Απερούρα του 1999. Από το 1997, η Κρους Ασούλ κατέκτησε ξανά τίτλο, το Κλαουσούρα του 2013, αλλά το έκανε έκτος έδρας. Στο "Αντρές Κιντάνα Ρόο", της Ατλάντε. Και ο τίτλος της Concachampions για τη σεζόν 2013-2014 κατακτήθηκε εκτός έδρας, σ' αυτή της Τολούκα.

Εν ολίγοις, καμία ομάδα δεν πήρε τίτλο στο συγκεκριμένο γήπεδο, ούσα γηπεδούχος. Μία "κατάρα" που 69 χρόνια μετά δεν έχει "σπάσει". Μία "κατάρα" που μπορεί, πλέον, μόνο η Κρους Ασούλ να "σπάσει". Εάν δεν αποφασίσει να αλλάξει έδρα, λόγω ακριβώς αυτής της "κατάρας", όπως έχει γραφτεί στα μεξικανικά ΜΜΕ...

πηγή: As, 90min

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ