ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η γυναίκα που κράτησε στη ζωή τον Ινφαντίνο

Η γυναίκα που κράτησε στη ζωή τον Ινφαντίνο

Ο Τζάνι Ινφαντίνο είναι εδώ και λίγες ημέρες το νέο αφεντικό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όμως δεν θα είχε ζήσει τίποτα από όλα αυτά εάν δεν υπήρχε η Milica Mucalica: Η γυναίκα που του έσωσε τη ζωή όταν ήταν μωρό. Διαβάστε μία άκρως συγκινητική ιστορία.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος από όμορφες ιστορίες και αυτή με πρωταγωνιστές τον νυν πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο και την Milica Mucalica μία γυναίκα από τη Σερβία, είναι σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές. Ποιά η σχέση των δύο ; Το Νο 1 αυτή στιγμή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, υπέφερε από μία σπάνια ασθένεια και, όταν ήταν μωρό, το 1970, έμεινε στη ζωή χάρη σε μία γενναιόδωρη χειρονομία της Milica.

Η τελευταία, αν και μόλις δύο μήνες πριν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αντιμετώπιση καρκίνου στη μήτρα, δεν δίστασε να δωρίσει στην Ελβετία ένα σακουλάκι από το αίμα της τύπου RH αρνητικό (εκείνη την εποχή μόνο 18 άτομα στον κόσμο είχαν τον συγκεκριμένο τύπο αίματος) για να σώσει το μωρό, με τον Ινφαντίνο και τη μητέρα του να ψάχνουν για περίπου 20 χρόνια τη σωτήρα του χωρίς όμως επιτυχία.

Η γυναίκα που κράτησε στη ζωή τον Ινφαντίνο

Τώρα όμως ο 45χρονος Ιταλοελβετός και η Σέρβα κυρία κατάφεραν να έρθουν σε τηλεφωνική επαφή χάρη στην "Blic", με τη σερβική εφημερίδα να πετυχαίνει τον εντοπισμό της. "Ω, αυτό θα πει ωραία είδηση", σχολίασε αρχικά ο Τζάνι Ινφαντίνο, όταν επικοινώνησε μαζί του η "Blic", και συνέχισε:

"Προσπάθησα να την βρω για 20 χρόνια και με βοήθησε και ένας Άγγλος. Όμως ούτε η μητέρα μου, ούτε εγώ, καταφέραμε να τη βρούμε. Επικοινωνήσαμε μέχρι και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, με την ελπίδα ότι θα μας έδινε έγγραφα που θα συνέδεαν την Milica με εμένα, όμως δεν μπόρεσα να τη βρω".

Η γυναίκα που κράτησε στη ζωή τον Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία του να καλέσει τη γυναίκα-σωτήρα του στη Ζυρίχη, όπου θα μπορέσει επιτέλους να τη συναντήσει και να την ευχαριστήσει που τον κράτησε στη ζωή όταν ήταν μωρό: "Αυτή είναι πραγματικά μία υπέροχη ανακάλυψη. Θέλω να την καλέσω να έρθει στην έδρα της FIFA, στη Ζυρίχη.

Θα ήμουν πραγματικά ευτυχισμένος να τη συναντήσω μετά από όλα αυτά τα χρόνια". Η "Blic" κατάφερε μάλιστα να φέρει σε τηλεφωνική επαφή τον Τζάνι Ινφαντίνο με την Milica με τους δυο τους να έχουν μία σύντομη συνομιλία. "Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Τζάνι και αυτό ήταν πολύ ωραίο", επιβεβαίωσε η γυναίκα και πρόσθεσε : "Με ρώτησε πώς ήμουν και με ευχαρίστησε για αυτό που έκανα για εκείνον όταν ήταν μωρό.

Η γυναίκα που κράτησε στη ζωή τον Ινφαντίνο

Με προσκάλεσε να πάω στη Ζυρίχη, αλλά υπάρχει καιρός για αυτό. Έχει ανάγκη από ξεκούραση μετά από ένα διάστημα όπου όλη η προσοχή των μίντια έχει πέσει πάνω του, μετά θα πάω σίγουρα να τον συναντήσω".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ